Paco Sanz presenta 10 actuacions prioritàries davant més de 200 persones a l’Alcúdia

0
299

El sopar popular i festa de Compromís per l’Alcúdia reuneix a més de dos centenars de persones

 El passat dissabte 16 de maig se celebrà l’acte central de Compromís per l’Alcúdia consistent en un sopar popular i festa a la Plaça de Tirant lo Blanc.

 En la festa participaren els cantants de l’Alcúdia Dani Miquel, Jonatan Penalba i Toni de l’Hostal, acompanyats per distints músics.

 En un ambient festiu, es va desenvolupar el sopar i festa junt a les ruïnes del Convent.

 Pilar Huertas, candidata de Compromís per l’Alcúdia va presentar l’acte i als oradors: en primer lloc a Graciela Ferrer, candidata número 3 de Compromís a les Corts Valencianes i Paco Sanz, candidat de Compromís a l’alcaldia de l’Alcúdia.

 Paco Sanz va dir «Estem molt animats perquè darrere de Compromís, al llarg i ample del País Valencià, hi ha moltes persones mobilitzades per fer que Compromís siga l’alternativa que necessitem. Una alternativa nostra, valenciana, que no depèn de Madrid ni de cap altre lloc, que aposta per una altra forma de fer política, que ja està fent una política diferent. «

El regidor de Compromís per l’Alcúdia i candidat va fer referència al 15-M, del que es compliren el passat dia 15 de maig 4 anys, un moviment que va prendre el carrer per reclamar democràcia, justícia i transparència. «Pense que part del que està passant en el nostre país, de la indignació ciutadana, del protagonisme dels moviments socials, va nàixer aquell 15 de maig de fa 4 anys.»

 Paco Sanz va afirmar que la clau de l’èxit d’un bon govern és el diàleg i la participació. «Compromís per l’Alcúdia aposta pel diàleg, per la participació -entre tots i totes- per la transparència -volem saber on van els nostres diners-, per l’austeritat -prou de despeses inútils- i per la solidaritat -rescatar les persones. «Perquè la nostra arrel és ben forta, sòlidament unida a la terra.»

Finalment va anunciar 10 mesures, entre moltes altres, que Compromís aplicarà el primer any de legislatura, si governa en la pròxima legislatura:

 1a- Recolzament dels Bancs de Llibres de les escoles, que ja funcionen en primària i posta en marxa el pròxim curs el Banc de Llibres per als alumnes de Secundària, una proposta de Compromís aprovada en els pressuposts d’aquest any.

2a- Creació del Consell Municipal de Cultura amb representants d’associacions i persones interessades, junt a tècnics i Ajuntament. La cultura també ha de ser participativa.

3a- Encetar la creació del Museu Municipal de l’Alcúdia conformat per les diverses col·leccions amb les que hui compta l’Alcúdia, creant i incloent el Museu de l’Entrà i la creació d’una Ruta Cultural per l’Alcúdia, dues iniciatives, museu i ruta cultural per a posar en valor els principals elements patrimonials i artístics de l’Alcúdia.

4a- Transparència màxima en l’assignació de llocs de treball amb la creació d’una Mesa d’Ocupació, de la que hauran de formar part representants dels grups polítics, de l’Oficina d’ADL, dels sindicats i associacions d’empresaris, per a temes relacionats amb la contractació de personal o l’assignació de beques. L’Ajuntament destinarà anualment una partida del pressupost municipal a la lluita contra la desocupació comptant amb l’opinió d’aquesta Mesa d’Ocupació.

 

5a- Establiment de mecanismes de participació directa del veïns i veïnes de l’Alcúdia en les decisions més importants de l’Ajuntament. Es posarà en marxa un sistema que possibilitarà la consulta directa telemàtica dels veïns i veïnes de l’Alcúdia sobre projectes i propostes municipals. Decidirem entre tots i totes.

6a- Constitució del Consell d’Entitats Ciutadanes com òrgan de participació en la vida pública municipal. Aquest consell serà l’òrgan de participació d’aquestes entitats en la vida pública municipal. Entre altres funcions elaborarà els criteris de distribució de les subvencions econòmiques, participarà en l’elaboració dels pressuposts i proposarà la realització d’inversions.

7a- Pressuposts participatius. Les inversions municipals seran decidides entre tots i totes, fruit d’un procés de participació, en el que la decisió final serà col·lectiva. Possibilitant que els Consells Municipals, el Consell d’Entitats Ciutadanes, les distintes associacions i entitats del poble, a l’igual que la ciutadania en general, puguen participar en l’elaboració i control dels pressuposts. Aquest procés s’encetarà aquest any i es posarà plenament en marxa en els pressuposts de 2016.

8a- Davant les situacions de dificultat econòmica, l’Ajuntament garantirà els

subministraments bàsics de llum i aigua a totes les famílies que no puguen pagar-los, previ informe dels serveis socials. Igualment farà totes les gestions i esforços necessaris per a que cap família es quede sense casa per dificultats econòmiques.

9a- Defensa del model de sanitat pública revertint a la gestió pública l’Hospital de la Ribera. Efectuant un seguiment continu des de l’Ajuntament dels problemes de salut de la població i del funcionament del centre de salut.

10a- Creació de l’Assemblea de la Joventut com a òrgan de participació i proposta sobre la política juvenil municipal. Aquest organisme participatiu s’encarregaria d’assessorar, planificar i recolzar activitats dirigides als joves.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here