Més Algemesí guanyaria les eleccions mentre el PP es desploma

1
371

Les candidatures de Josep Bermúdez i Pere Blanco li donarien la volta al sistema bipartidista

L’associació d’Algemesí al Debat ha realitzat un sondeig electoral on, tot i les dificultats que implica trobar una mostra representativa de la població algemesinenca, s’ha donat una alta xifra participativa amb 112 votants. El baròmetre es va realitzar durant el dia d’ahir fins a les 22 hores, on molta gent ja va decidir el seu vot abans del debat electoral entre els cinc candidats a l’alcaldia que tingué lloc al BercaTV, a les 21 hores i que es va poder veure en directe.
Elevat percentatge d’indecisos
Caldria considerar que, segons les dades dels baròmetres que es publiquen, el percentatge d’indecisos continua sent molt elevat, rondant el 25% a la nostra comunitat autònoma, mentre que en eleccions anteriors, aquest percentatge a una setmana vista de les eleccions, es situava al voltant del 16%.

Segons aquest sondeig, la coalició que lidera Josep Bermúdez governaria l’Ajuntament d’Algemesí amb un 46,7% dels vots, seguit per Pere Blanco d’EU (36,4%). Molt allunyat d’aquestes dues organitzacions, quedarien els partits tradicionals, PP i PSOE, amb un 5,6% per a cadascun d’ells. La nova formació política Canviem Entre Tots, entraria al consistori amb el mateix percentatge de vots (5,6%).

algemesíCal tenir en compte que es tracta d’un sondeig realitzat exclusivament a través d’internet, on les estadístiques mostren una menor participació entre la gent més major. Al mateix temps, a les xifres oficials del CIS s’observa que a major edat, major és la intenció de vot als partits tradicionals PP i PSOE. Tot i això, amb les dades que proporciona Algemesí al Debat ens podem fer una idea del que es mou entre la gent més jove, en unes eleccions totalment atípiques i on els números envelleixen molt prompte.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here