Bastidas defensa la gestió del PP i la resta de candidats aposta pel canvi i l’auditoria

2
298

La candidata pel PP, Elena Bastidas, ha defensat el «creiximent sustancial» d’Alzira en totes les àrees de gestió, mentre la pràctica totalitat de la resta de candidats ha apostat pel canvi, per la transparència i per auditar els comptes municipals en el debat celebrat esta nit a La Gallera que s’ha omplit de gom a gom. El debat demostrà que la candidat popular estarà sola en el pròxim consistori i que difícilment podrà governar sinò aconseguix la majoria absoluta.

Cada candidat ha disposat dos torns de dos minuts cadascun per exposar les seues propostes i posteriorment s’han sotmés a les preguntes del nombròs públic assistent en un debat que ha estat moderat pel president del Cercle Alzireny, Salvador Collado, i transmés en directe per Alzira Ràdio.

Les proposte de l’alcaldable del PP, Elena Bastidas passen per polítiques socials i d’ocupació, per infraestructures com el cine Colón, pel museu de la Setmana Santa, el futur retén policial i per baixar impostos i revisar el cadastre. Bastidas no desaprofità l’oportunitat per recordar l’herència rebuda fa 12 anys i per assegurar que havia sanejat «la nefasta gestió del tripartit». Explicà que el deute per habitant d’Alzira «és dels més baixos de la Comunitat i fins i tot del país» i que tot i havercontractat, recentment, un prèstec de 7,8 milions d’euros el deute per habitant havia passat de 309 a 406.

Gir de 180º

La candidata socialista Isabel Aguilar s’ha compromés a fer «un gir de 180º» en la gestió municipal, així com per a governar per a la majoria. I ha destacat la seua proposta estrela de ajudar amb un subsidi de 426 euros a les famílies amb «extrema pobressa» així com els llibres gratuïts pes als estudiants de primària. En resposta a una pregunta del públic, Aguilar va desmentir amb rotundedat que existira un pacte previ entre les forces d’esquerra.

Nova majoria 

Per la seua part l’alcaldable de Compromís, Diego Gómez, considera imprescindible un Pla de Xoc per ajudar a trobar treball als joves, a les dones i als majors de 45 anys. I ha resaltat que esta coalició té «la clau del canvi que Alzira necessita». A més la seua coalició es partidària de fer una auditoria cas de governar. Davant la seguretat que cap força aconseguirà la majoria absoluta es postulà per «configurar» la nova majoria que governe el consistori d’Alzira durant la pròxima legisaltura.

Mentre el candidat d’EU, Iván Martinez, ha apostat per les polítiques d’ocupació i promoció econòmica així com per les polítques socials destacant la creació d’un banc d’aliments.

L’aspirant a l’alcaldia per IPA, Francisco Cerveró, s’ha oposat de forma rotunda a les obres «faraòniques» i ha apostat per una «Alzira real i genuina» i un ajuntament de «portes obertes».

Per la seua part el candidat d’UxV, Pascual Martí pretèn convertir Alzira «en una ciutat amb qualitat de vida, ben comunicada i conservada» i s’ha mostrat partidari de fer un projecte ambiental i social, després de resaltar la «pressió» a la que l’equip de govern del PP ha sotmés als funcionaris durant esta legislatura.

Tot seguit Núria Moratalla de Ciudadanos es comprometia a reduir els gastos municipals a fomentar l’activitat comercial de la ciutat, a fer una aula de la natura al Paratge natural Murta-Casella i a auditar els comptres de l’Ajuntament, a més de ficar en marxa un banc d’aliments.

Agustin Pérez alcaldable per UPyD aposta per donar facilitats a la ubicació de les empreses en els polígons industrials locals, en una ciutat «sostenible» en la que reclama un portal de participació ciutadana. Pérez ha estat especialment clar en la necessitat d’auditar els comptes municipales perquè «nosaltres no es creguem els comptes».

La reforma del Rei en Jaume

Per últim ha intervingut el cap de llista d’APOCAL, José Luis Sansaloni, qui s’ha compromés a no cobrar ni un cèntim si és elegit alcalde, a fer una residència per a la tercera edat i a buscar sobretot «el benestar del meu poble». Sansaloni criticà l’existència de set polígons industrials i apostà per fer una auidtoria i per la «neteja i transparència front la malversació de fons públics».

En el debat va intervindre el director de l’IES Rei en Jaume per a recordar a tots els candidats que presionaren a la Generalitat per aconseguir una reforma integral del centre que havia sigut reclamada des de fa 8 anys sense èxit.

Riberaexpress

2 Comentarios

  1. patetica y plena de soberbia la resposta de @elenabastidasb en el debat del @CirculoAlzira en #Alzira a la pregunta sobre la trama Gürtel.

  2. Cal reconeixer l’habilitat de la candidata del P.P., per eixir-se’n per la tangent i no contestar les preguntes incòmodes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here