EU de Sueca proposa denunciar a la Diputació pel pont de Fortaleny

0
236

“Ha arribat l’hora que l’Ajuntament de Sueca encapçale una iniciativa institucional comarcal per a requerir a la Diputació al fet que complisca amb la seua part del conveni” manifesta Josep Blay (EUPV)

La formació política Esquerra Unida (EUPV) de Sueca es mostra disposada a denunciar a la Diputació de València davant la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat per la seua inactivitat i desídia demostrada en la restauració de l’històric pont ferro de Fortaleny sobre el riu Xúquer. L’obra d’enginyeria inaugurada en 1916, està catalogada com Bé de Rellevància Local (BRL).
El Ministeri de Foment i l’organisme provincial van arribar a un acord mitjançant el qual la primera administració es responsabilitzava de construir el nou pont de formigó mentre que la Diputació es faria càrrec de restaurar l’antic, i habilitar-ho per a ciclistes i vianants. Està tancat al públic des de fa deu anys.
La nova infraestructura, que va costar 8’8 milions d’euros, va ser posada en servei al setembre de 2010. Mentre, l’emblemàtic pont de ferro segueix si ser restaurat per al seu ús. «Després de cinc anys de desídia, ha arribat l’hora que l’Ajuntament de Sueca encapçale una iniciativa institucional comarcal per a requerir a la Diputació al fet que complisca amb la seua part del conveni; i exigir al Ministeri de Foment al fet que així ho requerisca a l’organisme provincial valencià», ha manifestat Josep Blay, candidat a l’Alcaldia de la capital de la Ribera Baixa per Esquerra Unida.
En els últims mesos tan sols s’han interessat per la rehabilitació de l’històric pas sobre el Xúquer l’Associació Muntanyeta dels Sants i Esquerra Unida de Sueca, organització política que encara espera una resposta dels responsables de la Diputació de València. Amb posterioritat, el Ple de l’Ajuntament de Sueca va aprovar una moció en la qual demanava la intervenció de la institució provincial. «A la vista està que el pronunciament del Ple no va servir per res i és per açò que es fa imprescindible passar a l’acció; no podem quedar-nos creuats de braços», ha conclòs Blay.

Sueca, maig de 2015

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here