Entre Comarques recorre este dissabte Sueca i Atzeneta d’Albaida

0
240

De l’influx del modernisme a SUECA a les cultures de l’aigua a ATZENETA D’ALBAIDA.
Dos rutes, dos opcions per a un cap de setmana ‘Entre Comarques’

  • El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et descobreix, dissabte, la influència del moviment modernista a Sueca a través dels edificis més emblemàtics que este corrent arquitectònic va impulsar al municipi. Una ciutat adherida a la Ruta Europea del Modernisme.  Diumenge visitarem Atzeneta d’Albaida per conéixer un poc més la seua història i, més específicament, les diferents solucions que al volant de l’aigua han desenvolupat les diverses cultures que han poblat el municipi des de l’antiguitat.

Una oportunitat única per a descobrir i deixar-se sorprendre’s per la riquesa del nostre patrimoni més pròxim.

  • El programa ofereix visita guiada + degustació gastronòmica per només 3€
  • Pròxima convocatòria: ONTINYENT i BENIFAIO (23 i 30 DE MAIG)

Com a aperitiu, la Vall d’Albaida celebra des de divendres el programa ‘Mou-te’ a Fontanars dels Alforins (ruta ciclo enològica) i Albaida (esports d’aventura i tirolínea). I a més, tot el cap de setmana instal•lacions museístiques oferiran una jornada de portes obertes en el marc del dia Internacional dels Museus (DIM).

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Sueca Atzeneta d’Albaida.

Dissabte recorrerem els vestigis del Modernisme a Sueca, amb una completa visita pels edificis més emblemàtics que es construïren al municipi en l’apogeu d’este corrent artístic. Obres de Bonaventura Ferrando, Joan Guardiola, Emili Artal i Julià Ferrando ens donaran mostra del pes del modernisme a Sueca en el context d’un moment d’esplendor econòmic al nucli urbà i la voluntat del municipi per transformar-se en ciutat.

L’endemà, recorrerem Atzeneta d’Albaida per conéixer de primera mà les soluciones amb que els diversos pobladors del municipi han aprofitat un recurs bàsic: l’aigua. Un itinerari que ens servirà de columna vertebral per aprendre un poc més de la història d’este nucli urbà des de temps dels moriscos.

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

 Dissabte 16 de maig: Sueca (La Ribera Baixa)

Ruta del Modernisme.

Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Sueca.

L’itinerari recorre els edificis més importants del modernisme a Sueca en este ordre: (1) L’Asil dels Ancians Desemparats, (2) Monuments al Mestre Serrano a Josep Bernat i Baldovíí, (3) Escoles Carrasquer, (4) Cases d’Ignàcia Cardona, (5) Ateneu del Socorro, (6) Ajuntament de Sueca, (7) Casa de Pascual Fos i de Joan Fuster, (8) Casa de Collantes, (9) Escoles Jardí de l’Ateneu, (10) Escoles Cervantes y (11) Escorxador Municipal.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online. 

Diumenge 17 de maig: Atzeneta d’Albaida (La Vall d’Albaida)

Ruta de l’Aigua

Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament d’Atzeneta.

Iniciarem la visita en l’ajuntament i des d’allí anirem cap a la part més antiga de la població, d’origen morisc, on visitarem l’Església de Sant Joan Baptiste. A continuació, visitarem el Museu de les Artesanies  i des d’ací cap al passeig de vianants de la Séquia el Port. Tot seguit visitarem l’Ermita del Santíssim Crist. Acabarem la ruta de l’aigua visitant la Font dels Vint-i-un xorros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here