La Ribera en Bici presenta més de 2.500 firmes en Alzira a favor de la Via Verda

0
342

Recolzada per diverses organitzacions, La Ribera en Bici ha presentat la petició de Via Verda Ribera-Safor als Ajuntaments d’Alzira, Carcaixent, Benifairó i Tavernes, amb 2579 signatures (715 s’han recollit directament i altres 1864 per mig d’una ONG especialitzada  per les següents raons:

La plataforma de l’antic Trenet encara és útil en més de la meitat dels 20 km del seu recorregut entre Carcaixent i Tavernes. Amb un mínim de pressupost per adequar-la i completar els trossos que s’han menjat, podem recuperar-la com a Via Verda per a ciclistes, vianants i d’altres usuaris.

A Espanya ja hi ha més de 100 Vies Verdes i, per exemple, la del Carrilet en Girona rep al voltant d’un milió de visitants cada any. A la Comunitat Valenciana en tenim 14 i la més llarga i visitada és la d’Ojos Negros, de 68 km en la província de Castelló més altres 92 km en la de Teruel. Les Vies Verdes són, doncs, un element turístic de primer ordre.

La Via Verda Ribera-Safor resultaria molt apropiada per a connectar els pobles de la Ribera Alta del Xúquer amb els de la Safor i la platja. A la inversa també serviria perquè els ciutadans de la costa i milers de turistes pogueren vindre a peu o en bici a la Ribera. Així fomentarem el desenvolupament local, les cases rurals, la conservació i valorització del nostre patrimoni històric, cultural, gastronòmic i ecològic, el cicloturisme, el transport sostenible i de pas lluitarem contra l’escalfament climàtic, que amenaça amb desertitzar les nostres terres. Tot açò pràcticament amb impacte zero, perquè la transformació ja està feta, i amb molt menys despeses de les que costa qualsevol carretera, amb la possibilitat d’aconseguir ajudes estatals i europees per l’interès ambiental i comunitari del projecte.

Per tot aixòcoincidint amb el Dia de les Vies Verdes (diumenge 10 de maig), demanem a l’Ajuntament que assumisca aquest projecte i el faça realitat el més aviapossible. Per a la qual cosa suggerim que es cree una comissió amb representants dels quatre municipis per on passava la vieta i els col·lectius interessats. A partir d’aquesta comissió conjunta s’hauria de demanar un estudi exhaustiu, metre a metre, que detalle com està actualment l‘antiga plataformai valore totes les actuacions necessàries per a recuperar-la prompte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here