EU reclama la «reactivació» del Pòsit Agrìcola Municipal de Sueca

0
286

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca proposa la reactivació de l’antic Pòsit Agrícola Municipal com a línia de microcrèdits a baix interès que la banca privada difícilment concedirà a xicotets propietaris de terrenys r-rústics. «D’aquesta manera afavorirem la neteja i la posada en funcionament i producció de camps i horts que agricultors, o els seus familiars, han deixat abandonats», ha afirmat Josep Blay, candidat per EUPV a l’Ajuntament de Sueca.

La formació d’esquerres recorda que la reglamentació municipal obliga als propietaris a mantenir netes les seues parcel·les, sobretot aquelles en clara situació d’abandó, i que, en cas contrari, ha de ser el propi Consell Agrari Municipal qui les netege i facture els costos als amos. Blay crida l’atenció en el fet que «si els xicotets propietaris no poden atendre les despeses de neteja dels seus horts com a conseqüència de la crisi, com van a poder pagar-ho a l’Ajuntament?».
El candidat d’Esquerra Unida recorda que el Consell Agrari Municipal va tancar l’últim exercici amb un superàvit de 600.000 euros. «Per què no hi ha hagut una voluntat política per a donar una utilitat a eixos diners en favor dels propietaris de parcel·les agrícoles?», es pregunta Blay. «Afany recaptatori municipal?», incideix.
Finalment, des d’EUPV de la capital de la Ribera Baixa manifesten que la línia de microcrèdits que significaria la recuperació del Pòsit Agrícola Municipal hauria de fer-se extensiva a petites cooperatives agràries, o de transformació agroalimentària, de nova creació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here