Esquers enverinats alerten sobre la possible cacera furtiva a la Font de la Parra

1
458
AE-Agró denuncia l’existència d’esquers enverinats en La Font de la Parra de Carcaixent

Els ecologistes alerten del greu risc que suposa esta pràctica il·legal tant per a la fauna silvestre com per als animals de companyia

Este cap de setmana, segons informa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Ribera, ha aparegut un cartell intimidador al Paratge Natural Municipal Hort de Soriano-Font de la Parra (Carcaixent, La Ribera Alta). En ell es pot llegir el següent missatge: «no pasar cebos enbenenadoss en en coto N 10012». Els fets ja han sigut denunciats pels ecologistes davant del SEPRONA, ja que esta pràctica, a més a més de ser il·legal, suposa un greu risc per a la fauna silvestre i també per als animals de companyia. Fins i tot per als xiquets que visiten amb els seus pares este paratge natural municipal, molt apreciat pels veïns de Carcaixent com a zona d’esbarjo i d’excursionisme.

Este cap de setmana, els senderistes i els veïns de Carcaixent (La Ribera Alta, València) que han anat a gaudir de la natura al Paratge Natural Municipal Hort de Soriano-Font de la Parra s’han trobat amb un intimidador cartell, ubicat a pocs metres de la Font de la Parra. En este cartell d’alerta es podia llegir el següent text: «no pasar cebos enbenenadoss en en coto N 10012».

Els esquers enverinats són una pràctica il·legal, que posa en perill la vida de la fauna silvestre, però també la dels animals de companyia i fins i tot la dels xiquets que puguen visitar este paratge natural municipal amb els seus pares. Per estos motius, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Ribera ha denunciat els fets davant del SEPRONA. Esperem que es puga identificar prompte els culpables i que no es repetisquen estes lamentables actuacions, que ens perjudiquen a tots, incloent els caçadors legals.

Malauradament, no és la primera vegada que hi ha indicis de cacera furtiva o fraudulenta en este paratge natural municipal de Carcaixent. I per desgràcia, l’ajuntament d’esta localitat de La Ribera Alta continua sense intervindre per a aturar estos actes delictius. Per ara, el consistori, que no ha fet res per a evitar este tipus de pràctiques il·legals, es nega ara a investigar-les o a prendre qualsevol tipus de mesura al respecte.
                         

Isaac Vidal i Canet / AE-AGRÓ

1 Comentario

  1. Açó es una vergonya, què passa en els caçaors que poden fer lo que els dona la gana??? Quina explicació te no investigar algo tan greu del que podrien ser víctimes els nostres animals salvatjes, els nostres gossos que ens acompanyen o els nostres xiquets? Ni açó, ni parany, ni res, claveuse les escopetes on ja sabeu i dixeu la muntanya tranquila, viva i preciosa com es!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here