Dia de la Bici a l’IES Tulell d’Alzira

0
371

Aquest dimecres per fi pogueren fer el Dia de la Bici al nostre Institut, pendent des de la Setmana pel Xúquer en què no poguérem fer-ho per la pluja. Ara va eixir un bon dia i férem un passeig molt agradable per la nostra ciutat.

N’érem uns 40 alumnes d’ESO i 3 professors, voluntaris tots, amb els dos municipals que ens ajudaren a controlar el trànsit. Eixírem cap a les 10 h i tornàrem a les 11 h del matí, en sols una hora férem una doble volta per Alzira: primer pels carrers per on passava antigament el riu Xúquer, vorejant la Vila (Avda. Luis Súñer, Sants Patrons, Santa Teresa i Ronda d’Algemesí) i després per la part nova (Colón, Trinidad Redal, Alquenència, IES Parra, Pere Crespí, Hort Frares, etc.).

Cal fer molts dies de la bici perquè aquest és el vehicle més respectuós amb les persones i el medi ambient, el que més ens pot ajudar a revertir i solucionar l’escalfament del clima que amenaça amb desertitzar les nostres terres, un problema originat per la greu disminució dels boscos i l’excessiu consum de combustibles fòssils als automòbils, centrals tèrmiques, etc.

També perquè els adolescents són prou atrotinats i no saben respectar bé les normes de seguretat bàsiques per anar en bici o d’altre vehicle, cal ensenyar-los per exemple a no pujar per les voreres, a anar sense fer girs o frenades sobtades, a donar-li prioritat als vianants, a anar per un sol carril, etc. etc.

I perquè condisca l’exemple. Com va dir el gran novelista H. G. Wells: “Quan veig un adult en una bicicleta, no perd les esperances pel futur de l’espècie humana”.

Per acabar, una bona notícia: enguany és el primer any que tenim més bicicletes que motos a l’Institut. Des de la inauguració la majoria d’alumnes ha vingut a peu, els de fora en autobus o cotxe i alguns en bici o moto; doncs bé, les motos aparcades dins a l’entrada, com en una mostra de concesionari, han sigut sempre majoria, fins aquest curs, que ja tenim 12 bicicletes aparcades a l’entrada. Anem millorant…

Pedro Domínguez

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here