Compromís denuncia la instal.lació de mobiliari de manera «irregular» a Carcaixent

0
328

La denúncia de Compromís se centra en els MUPI instal·lats per l’empresa Neiman a la localitat sense cap conveni ni acord escrit i sense haver satisfet cap taxa ni cànon fins el moment.

“Els MUPI són eixa espècie d’armariets il·luminats que poden veure’s a la rotonda del centre comercial, a la plaça Major i al Passeig i on es col·loca publicitat. Ja vam denunciar en el seu moment que no ens semblava bé els llocs on s’havien ubicat, però l’equip de govern insistí en què es col·locaven allí per fer difusió de les activitats programades des de l’àrea de Cultura que a més es farien de manera gratuïta”, explica Desirée Palma, regidora de Compromís.

Fa unes setmanes Compromís va demanar en comissió informativa explicacions sobre alguns aspectes relacionats amb aquest mobiliari urbà. Va ser a partir d’aquella pregunta que es va anar destapant un seguici de despropòsits de gestió de l’actual equip de govern PP-PSD.

“Ens trobem amb què l’empresa en qüestió no té cap conveni ni autorització per instal·lar els elements publicitaris, però en canvi hi ha un decret que autoritza el trasllat d’un dels MUPIS del mercat al passeig, per cert posterior a què el trasllat es realitzara. Quan entrem al fons de la qüestió descobrim que aquesta empresa no sols no té cap contracte ni conveni sino que, tampoc, està pagant cap cànon ni cap taxa per ocupació de via pública en els molts mesos que porten en actiu i que quan s’ha demanat espai per a publicitat institucional l’han intentada cobrar, tal i com constava en un decret que es va haver d’anul·lar davant del desgavell de gestió que, com ja és costum, porta a terme l’equip de govern PP-PSD”. Palma continua: “Els acords amb l’empresa han sigut tots de paraula i no hi ha acord escrit per a la implantació, ús i cobrament dels MUPIS. Tota la gestió ha sigut política i es dona el cas que els tècnics municipals van de sorpresa en sorpresa”.

Però el fet més curiós en tot aquest assumpte es produeix quan, lluny de col·locar publicitat institucional, ni pagada ni debades, als MUPIS va aparèixer publicitat de la candidatura dels regidors que feren les gestions amb Neiman per a la instal·lació dels MUPIS: el Sr. Ahullana (regidor d’interior-PP) i Juan Albert (regidor de contractacions-PSD) que es presenten junts a les eleccions en una candidatura.

“La llei prohibeix taxativament que, en període de precampanya, qualsevol partit contracte publicitat. Per eixe motiu Compromís va presentar la denúncia corresponent davant la Junta Electoral de Zona que va comunicar als denunciats que havien de retirar la publicitat. El Sr. Albert ens va telefonar al·legant que desconeixia la prohibició i la retirada va ser immediata. Ara bé, no voldríem pensar que, a canvi de fer la vista grossa en el conveni i el pagament de les taxes per ocupació de via pública, l’espai reservat per a informació municipal, pretenien gastar-lo els actuals regidors de l’equip de govern amb fins òbviament partidistes”, conclou la regidora.

La formació que encapçala Paco Salom sol·licitarà a l’equip de govern en el pròxim plenari que els MUPIS siguen inutilitzats o retirats mentre no es regularitze la situació a través de contracte o conveni i es pose al dia el cobrament de les taxes i canons corresponents.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here