L’Alcúdia lliura els XIII Premis Abril de literatura infantil i juvenil

0
493

El Saló d’Actes de la Casa de la Cultura es va plenar, ahir de vesprada, de gom a gom per acollir la XIII Edició dels Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil

Aquests guardons de literatura són una invitació a què tots els alumnes dels quatre col·legis de l’Alcúdia i de l’Institut de Secundària Els Évols, s’animen a endinsar-se dins del món de la creativitat literària amb la construcció de les seues pròpies historietes. I és que any rere any, la participació per part dels alumnes augmenta, són més i més els xiquets i xiquetes i els i les joves que decideixen enfrontar-se al paper en blanc i deixar córrer la seua imaginació.

Enguany, a la festa de lliuraments d’aquests premis es va unir La pandilla de Drilo, els quals amenitzaren la vesprada amb el seu espectacle musical Cantabaila, acompanyats en tot moment dels balls i els càntics dels més menuts.

Els primers que van rebre el seu guardó van ser els alumnes del cicle d’Infantil, els quals han creat diverses històries i contes que es van lliurar al jurat dels Premis, format pels professors dels diferents centres docents i per escriptors locals. Totes les classes guanyadores s’han endut un lot de llibres i diplomes per a tots els alumnes i també per a la mestra.

Pel que fa al 1r cicle de Primària, els alumnes premiats han estat: Elvira Calatayud Mateu (Les Comes) amb l’obtenció del 1r premi per la seua història Quim el despistat; Ana Carpena Penalba (Batallar) ha obtés el 2n premi pel seu conte per La bruixeta Pepiqueta; el 3r guardonat ha estat Quique López Ferragut (Heretats) per El fantasma d’Heretats i Andrea Sanchis Sánchez s’ha endut l’accèssit per Tim i el donyet de la lluna plena.

Els guanyadors pertanyents al 2n cicle de Primària han estat: Anna Ferriols Bedmar (Batallar) per Un grup d’amics amb l’obtenció del 1r premi; Pau Revenga Guillem (Les Comes) ha estat el 2n premiat amb la seua història La gossa sorda; el 3r premi se l’ha emportat Jordi Bria Martínez (Sant Andreu) per Un gran viatge per l’univers; i Sabina Llorens Pastor (Sant Andreu) ha obtés l’accèssit amb El secret de la Granota.

Respecte als guardonats del 3r cicle de Primària, Mercé Madramany Pasqual (Heretats) ha obtés el 1r premi per Una història qualsevol, Oreto Alejo González (Batallar) s’ha emportat el 2n guardó per Lluitant pe l’amor; Anna Cortés Sanz (Les Comes) ha quedat en tercera posició amb Anècdotes d’Azeroth i On està el mapa de Júlia Cervera Cucarella (Batallar) ha obtés l’accèssit.

Pel que fa al 1r cicle de Secundària, Somniar, de Vicent Madramany Pasqual (Els Évols) ha obtés el 1r premi; Lucía Bergaz Tuste (Sant Andreu) ha quedat en segon lloc amb El bosc encantat; Maria Boluda Hernández (Els Évols) ha guanyat el tercer premi per El núvol i Josep Miquel Martínez (Els Évols) ha obtés l’accèssit per L’última rabicana.

Per últim, els guardonats del 2n cicle de Secundària han estat: Maria Lozano Bohigues (Els Évols) amb l’obtenció del 1r premi per la seua història Música d’aigua; Maria Contreras Miguel (Sant Andreu) ha quedat en 2a lloc per On el destí ens porta; la tercera posició se l’ha emportat Vanesa Roman Alfonso (Sant Andreu) amb Ací què passa i Sara Ocheda Vayà (Sant Andreu) ha aconseguit l’accèssit per Trobaràs el que busques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here