L’Illa del Xúquer reconeix a Joan Amèric el seu cantautor més universal

0
320

Un any més, l’Associació Cultural Illa del Xúquer, lliurarà el Guardó Murta que, amb motiu de commemorar la diada del 25 d’abril pretén reconèixer l’esforç de les persones, organitzacions i col·lectius que han treballat i treballen en benefici del progrés i de la cultura d’Alzira i del País Valencià.

Aquest 2015, l’Associació ha decidit atorgar el Guardó Murta al cantant i compositor alzireny Joan Amèric i Ortega, que ha dut el nom d’Alzira arreu del món amb la seua música.

Des de la seua aparició, Joan Amèric, natural de l’antiga Illa del Xúquer, va destacar per la sensualitat en la veu i per una manera molt personal d’entendre el gènere de la cançó d’autor. La seua obra es caracteritza per una manera molt personal d’unir bellesa i compromís. La premsa especialitzada el destaca com un dels talents creatius més significatius del nostre país. Amb una discografia més selecta que extensa ha obtingut el reconeixement unànime de la crítica, diversos èxits d’or i l’acollida d’un públic fidel que ha incorporat a la seua banda sonora personal moltes de les seues cançons.

Recentment ha obtingut el Premi BarnaSants al millor concert de la secció oficial en aquest prestigiós festival internacional.

Ja amb la perspectiva d’una trajectòria consolidada, és considerat el principal exponent de la seua generació i un referent dins l’àmbit de la música d’autor en llengua catalana.

Aquest nové Guardó se suma als anteriors guardonats, des de la primera edició que va tindre lloc l’any 2005 que són: Josep Antoni Fluixà, l’Associació de Veïns de l’Alquerieta, l’Associació Cultura Falla Plaça la Malva, la Societat Musical d’Alzira, Diego Gómez i García, AJUDA – Associació de Juristes Dones d’Alzira, l’Escola d’Adults Enric Valor i Norbert Blasco i Gil.

L’acte de lliurament del Guardó MURTA 2015, tindrà lloc a La Gallera el pròxim dimarts 5 de maig, a les 20:30 hores.

Associació Cultural Illa del Xúquer

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here