Una exposició sobe poesia i arte commemora el Dia del Llibre a Alzira

0
432

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 24 d’abril a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. També es farà, al mateix lloc, un recital poètic el dia 29 d’abril.

Es commemorarà el Dia del Llibre amb dues activitats que relacionen la poesia i l’art: «Poètiques Visuals» és una exposició que s’inaugurarà el dia 24 d’abril a les 19:30 hores i que podrà ser visitada fins el 16 de maig; i «Visions poètiques» és un recital poètic que tindrà lloc el dia 29 d’abril a les 19:30 hores a la mateixa sala d’exposicions de la Casa de la Cultura.

«Poètiques Visuals» i «Visions poètiques» són dues cares d’una mateixa realitat. Es tracta d’un projecte expositiu i poètic que reflexiona al voltant de les relacions entre el món de les arts plàstiques i el de la poesia.

Per una banda, «Poètiques Visuals» és una exposició en què es podrà contemplar el treball d’un grup d’artistes que, prenent com a punt de partida poemes d’autors diversos –que van des d’Estellés a Kavafis, passant per Manel Alonso, Josep Micó o Rosa Roig, així com també poetes desconeguts o aficionats–, han desenvolupat les seues obres a través de diverses disciplines artístiques (pintura, dibuix, fotografia, il·lustració, etc.).

La mostra ha estat comissariada per Alba Fluixà i compta amb obres de Rita Alafarga, Ana Auñón, Victoria Cortina, Abel Davila, Alba Fluixà, Esther García, Teresa Giner, Laura Granell, Arantxa Guijarro, Pablo Hevilla, Empar Piera, Manuela Roig i Bàrbara Torres.

Per altra banda, «Visions poètiques» és un recital poètic que relaciona la poesia i l’art, amb la lectura de poemes que parlen de les arts plàstiques o que s’han inspirat en obres d’art. Hi participaran tretze poetes, tant novells com amb trajectòria reconeguda (Arturo Blasco, Maria Calvo, Robert Cortell, Abel Davila, Alba Fluixà, Josep Antoni Fluixà, Laia Fontana, Xelo Llopis, Josep Micó, Vicent Nàcher, Rosa Roig, Marcel Santacreu, Bàrbara Torres).

Aquestes activitats han estat organitzades pel Col·lectiu L’Illa-Vers, junt a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here