Publicat el primer llibre d’una trilogia sobre la història i característiques dels carrers d’Alzira

0
209

El cronista oficial d’Alzira Aurelià Lairón i Rubén Pastor són els autors de la primera publicació d’una trilogia editada per l’Ajuntament que recull les característiques i la història de tots els carrers i places de la capital de la Ribera.

Un primer llibre amb 900 fotos, antigues i actuals,  de 222 carrers distribuïdes en 300 pàgines que abasta els noms que van de l’A a la F. Cada carrer conta amb una fitxa en la que explica el barri, el disctricte, la llargària així com on comença i acaba cada via.

Lairón i Pastor han explicat esta nit durant la presentació a la Casa de la Cultura que la publicació recull a més els nom populars i un interesant anecdotari. La Plaça de Cassassús ha sigut sempre coneguda com la de les Gallines, Salvador Santamaria ha estat el carrer de la Palla, mentre a la Plaça de l’Alborxí es trobava el patíbul fins a finals del segle XIX.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here