L’actor Juan Echanove paeller d’honor en el 55 Concurs Internacional de Paella de Sueca

0
396

El prestigiós certamen gastronòmic se celebrarà el diumenge 13 de setembre

Un any més, l’emblemàtica Muntanyeta dels Sants ha acollit la presentació de la 55 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que, des del passat any, celebra semifinals prèvies en països de tot el món. En l’acte s’ha presentat també la imatge gràfica d’esta nova edició del Concurs creada, com en els últims anys, per l’empresa Socarrat Studio. “El cartell d’esta edició aglutina en una sola imatge tots els valors del Concurs, centrant-se en la figura del cuiner. Apareix en una postura dreçada, solemne, amb una medalla d’or en forma de paella penjada al coll. La mateixa medalla que s’entregarà eixe dia als guanyadors. El mapa del món gravat en el seu interior i les banderes de les diferents nacionalitats participants que s’inclouran en la cinta, són el símbol de la internacionalització i abast mundial del certamen. El cuiner subjecta a un costat la paleta, principal utensili de treball, mentres a l’altre aguaiten de la seua butxaca l’arròs i el romer, la base i l’aroma de tota paella valenciana”, ha explicat Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studio.

La presentació de la 55 edició ha congregat a un gran nombre de mitjans de comunicació i representants del món de la gastronomia. També han estat presents els responsables de l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales (OCGI S.L.), encarregada d’organitzar les eliminatòries prèvies en l’estranger, formada per: Jesús Melero, coordinador del Concurs de Sueca; l’empresa Socarrat Studio; Ulises Menezo, hostaler, propietari de restaurants japonesos i assessor d’esdeveniments en este país; i Gabriel García, representant de l’empresa Dvino, amb seu a Alacant, dedicada a l’exportació de productes agroalimentaris espanyols. “Enguany continuem amb la internacionalització del Concurs. El mes que ve tindrà lloc la semifinal prèvia al Japó i, pròximament, es realitzarà en Argentina, concretament en Buenos Aires. També estem negociant la possibilitat de celebrar-les en Tasmania (Austràlia), als EUA i Anglaterra i, per a l’any que ve, segurament anirem a França. El nostre objectiu és anar augmentant les ciutats dins de les possibilitats, ja que el cost és assumit al 100% per la nostra empresa, amb la col·laboració i el suport sempre de l’Ajuntament. La finalitat és fer-ho el més internacional possible, com diu el seu nom, perquè la paella es conega com s’ha de conéixer, i perquè la gent sàpia que el concurs més important que hi ha en el món és el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca”, ha afirmat Ulisses Menezo, de l’empresa OCGI S.L.

La regidora Teresa Ribes ha ressaltat, en la seua última intervenció com a responsable d’este certamen, després d’anunciar que no es presentarà a les eleccions municipals, l’evolució del certamen en els últims huit anys, “temps en què he estat al front i en el qual el Concurs ha aconseguit el grau màxim d’internacionalització, especialment des de l’edició passada amb semifinals en països de diferents continents. Tot això ha sigut possible gràcies a un gran equip de persones, entre elles el meu assessor, Pep Cortell; el coordinador del Concurs, Jesús Melero; l’alcalde actual, Salvador Campillo, i l’anterior, Joan Baldoví; les empreses Socarrat Studio i OCGI S.L.; els col·laboradors i patrocinadors que ha tingut el certamen durant tots estos anys; i els mitjans de comunicació per bolcar-se i donar-li a este Concurs la importància que es mereix”.

Ribes ha desitjat també que el nou equip de govern continue amb la labor desenvolupada en els últims anys “que és mèrit de moltíssimes persones, per a portar a este Concurs al lloc més alt possible”. Per la seua banda l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo ha afirmat que “hui és un dia d’agraïments i reconeixements perquè hui és un dia molt important per al nostre poble. Hui estem presentat la nostra oferta principal, la paella; i estic convençut que este plat va nàixer ací, en Sueca. A més, és ací on se celebra el concurs gastronòmic més antic de tot el món, m’atreviria a dir. Per això, hem de donar-li el reconeixement que es mereix”.

El coordinador del Concurs els últims 30 anys, Jesús Melero, ha ressaltat “el gran equip que hem format i que ha aconseguit que el certamen envole en els últims anys. La meua missió, en tot cas, és professionalitzar la paella i donar-li el prestigi que es mereix, ja que és coneguda en tot el món però moltes vegades és maltractada. Hem treballat amb molta estima i molt a gust, i ho continuarem fent perquè volem el millor per a este Concurs”.

Una de les novetats que s’han anunciat durant la presentació de la 55 edició és la possibilitat de realitzar una semifinal prèvia del Concurs a nivell autonòmic a València, durant el mes de novembre, coincidint amb la celebració de la Marató. Pel que fa als Paellers d’Honor, l’alcalde ha anunciat també que un dels triats en esta edició és l’actor Juan Echanove.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here