La Junta Electoral acorda la retirada d’un diari local d’Algemesí amb propaganda del PP

0
311

L’article 53 de la Llei Orgànica Electoral (LOREG) és taxatiu sobre la possibilitat de contractar publicitat política en el període actual de “precampanya”. L’article indica clarament que “des de la convocatòria de les eleccions fins a l’inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, i no es poden justificar les esmentades actuacions per l’exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes en l’apartat anterior.”

El PP d’Algemesí ho sap i ho coneix perfectament, ja que no és una prohibició nova, però malgrat això la seua falta de respecte a la llei i la seua desesperació és tal que ha decidit continuar el joc brut que va encetar com a equip de govern i ha inserit una publicitat en un diari local de difusió gratuïta. En la pàgina 8 de l’esmentat diari (sota l’epígraf “publicitat”) podem veure propaganda amb el logotip del PP d’Algemesí sobre el que l’ajuntament -no ells- ha invertit en manteniment de carrers. És a dir allò que havia publicitat “oficialment”  i que la Junta Electoral ja deia que no podia fer ho torna a publicitar ara com a partit.

Es dona el fet que a més de propaganda del PP el mateix diari conté també propaganda d’una nova formació política local que sembla ser que té intenció de presentar-se a les eleccions i que dissortadament es dóna a conèixer cometent una infracció.

Tant en un cas com en altre la publicitat és totalment il·legal i és per això que a les 10:20 hores hem presentat una denúncia per aquestes irregularitats davant la Junta Local de Zona que poc abans de les dues ha acordat “el cese inmediato de la distribución del periódico local y retirada de todos los ejemplares que sea posible

No oblidem que ja la Junta Electoral de Zona instà el passat dia 9 a l’ajuntament d’Algemesí i en concret al seua Alcalde el tapar la tanca publicitària municipal en la que s’exhibia una foto seua així com deixar de repartir propaganda institucional sobre aquest mateix tema -les inversions futures en carrers- `perquè incomplia l’article 50.2. Novament considera que “la publicidad insertada en la página 8 del periódico local… relativo las obras de mejora realizadas  desde 2009 a 2013, constituyen una alusión directa a las realizaciones o éxitos obtenidos por el Ayuntamiento de Algemesí, habiéndose utilizado imágenes y expresiones análogas a las utilizadas por el partido que gobierna en sus campañas electorales, lo que equivale a que se ha producido una vulneración del art. 50.2 de la LOREG, ya que, en período electoral está prohibida la realización de campaña institucional que contenga connotaciones electoralistas, o que suponga una vulneración de los principios de objetividad, transparencia e igualdad entre los actos electorales

Queda clar que el Sr Alcalde d’Algemesí ha decidit burlar-se de la Junta Electoral de Zona i en la seua qualitat ara de President del Partit Popular d’Algemesí pagar publicitat sobre les inversions que ha fet, insistim, no ell ni el seu partit, sinó el ciutadà. M+S ALGEMESÍ considera que això és una burla i una reincidència, ja que és la mateixa persona la que ha decidit en les dues ocasions infringir la llei, burla que no estem disposats a tolerar i per això denunciarem el joc brut del PP i de qualsevol altre partit sempre que faça falta. Queda clar també que hi ha partits que sols saben guanyar eleccions fent trampes i que quan més nerviosos estan, com és el cas del PP d’Algemesí, més trampes fan.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here