Entre Comarques proposa una ruta guiada entre Benigànim i Villanueva de Castellón

0
313
  • El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et proposa, este cap de setmana, un recorregut entre el cel i la terra pel ric patrimoni artístic i religiós de Benigànim i Villanueva de Castellón. Una oportunitat única per a aprendre i deixar-se sorprendre’s pel nostre capital turístic més pròxim i alhora desconegut.
  • El programa ofereix visita guiada + degustació gastronòmica per només 3€
  • Pròxima convocatòria: BOCAIRENT I L’OLLERIA (25 i 26 d’abril)

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Benigànim Villanueva de Castellón.

Dissabte farem un recorregut pel patrimoni religiós de la localitat de Benigànim. Una ruta ‘entre el cel i la terra’ per les esglésies, capelles i ermites que durant segles han elevat la fe dels habitants d’este municipi de la Vall d’Albaida.

Diumenge farem una immersió transversal per la història de Villanueva de Castellón en una ruta que ens transportarà des dels primers vestigis romans abans de Crist als motors d’aigua desenvolupats durant la revolució industrial.

Coneix el ric patrimoni de la nostra terra en un recorregut per la història i els paisatges de postal de la Ribera. Im-pres-cin-di-ble!

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Diumenge 19 d’abril: Benigànim (Vall d’Albaida)

Ruta ‘Entre el cel i la terra’

Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Benigànim.

Ruta sacra pel patrimoni religiós de la localitat: esglésies, capelles, ermites i convents. Un recorregut guiat en el que serem testimoni del passat i la història del municipi. Un caminar xafant les lloses dels nostres espais sagrats que constitueixen la mística relació entre la dimensió humana i la divina. Les pedres alçades en forma de campanars es disposen entre els carrers de la vila amagant velles pintures barroques, columnes de marbre, arcs gòtics i arquitectures del renaixement que conviden a alçar els ulls per a contemplar l’esplendor del sagrat. Grandeses que encogeixen l’esperit en una oració que encara s’uneix a la de la Beata Inés qui va fer de la Vila de Benigànim “una porta entre el cel i la terra”.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 29 de març: Villanueva de Castellón (Ribera Alta)

Inici: 10:30h del matí a la porta de Villanueva de Castellón.

Ruta: «Un passeig des de l’època Romana fins l’actualitat».

El primer lloc a visitar serà el jaciment del forn roma, que serà explicat per l’arqueòloga que ha fet la restauració del jaciment.

Passejarem de camí a l’església passant pel mercat i la plaça de l’ajuntament on temps enrere estava el convent de Sant Vicent Ferrer i actualment està l’edifici que comparteix l’ajuntament i la reial Séquia d’Escolana.

En l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora podrem veure el seu interior, típic barroc valencià i el claustre recentment restaurat.

Cap a la 13:00 ens esperen al col·legi de Sant Doménec, exemple magnífic del neogòtic de principi de segle XX.

Per finalitzar ens acostarem en cotxe a visitar els tres motors alemanys de carbó de principi de segle XX.

En acabar tindrem una xicoteta degustació de tapa i beguda

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here