Algemesi acull l’exposició «Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia»

0
304

Demà dijous 16, a les 19,30 h, l’associació L’ULLAL CULTURAL d’Algemesí presenta l’exposició Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia, al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, on es podrà visitar fins el dia 23 de maig. La presentació de l’exposició correrà a càrrec de l’historiador Raül Añó.
L’exposició ha sigut dissenyada per la Universitat d’Alacant a fi de celebrar el 30 aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de 1982. El pròleg de l’exposició el signa el President Alberto Fabra, mentre que un protagonista del procés com Josep Lluís Albiñana o historiadors com J. M. Santacreu hi contribueixen a donar context.
Durant els diversos panells es fa un recorregut a la Transició al País Valencià, des del període predemocràtic fins al context de la redacció de l’Estatut de 1981. A més a més, inclou la reforma estatutària de 2006. Mentre els panells informen del recorregut històric, tota una sèrie de documents annexos permeten il·lustrar els distints fets. Així doncs, es poden trobar exposats des de discos d’Al tall o Raimon, fins als distints projectes d’Estatuts d’Autonomia, tot això acompanyat de cartells polítics, revistes i obres literàries destacades. Nosaltres. 30 anys de l’Estatut d’Autonomia ha causat polèmica des de la seua presentació al Palau de les Corts, on l’exhibició de senyeres quadribarrades i el nom País Valencià causà l’enuig d’algunes forces polítiques. L’ULLAL CULTURAL inclou aquest acte dins de les seues III Jornades Culturals Josep Marco: El Despertar d’un Poble. I és també un preludi de l’exposició que s’està preparant per al proper novembre sobre la Transició a Algemesí, de la qual és autor el joves historiador algemesinenc Raül Añó.

Carmel Ferragud

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here