A la Trobada d’Alginet en bicicleta

1
264

La bicicleta és el vehicle més respectuós amb les persones i el medi ambient perquè no consumix derivats del petroli, ni embruta l’atmosfera, ni fa soroll, ni estressa, ni a penes ocupa espai, a més manté en bona forma física, és molt barata, molt segura per sí mateixa, fàcil de reparar, fàcil d’aparcar, fàcil de conduir, permet l’observació del paisatge, integrar-se amb la Natura, etc. etc. Si hi ha alguna tecnologia realment bona i sostenible eixa és la bicicleta, el model de transport més ecològic, saludable, autònom i econòmic de tots els que hem inventat.

Per això el pròxim diumenge, 19 d’abril, es celebra pertot arreu el Día Mundial de la Bicicleta, per a conscienciar sobre els seus avantatges, insuperables en les distàncies curtes, i fomentar el seu ús entre els ciutadans de totes les edats i condicions. Quin goig i quina qualitat de vida tindrem en les nostres ciutats quan predominen les bicis en volta dels vehicles motoritzats!

En eixe sentit, la Ribera en Bici i els Amics de la Muntanyeta ens afegim a aquesta celebració, conscienciació i reivindicació amb un passeig en bici, sense presses i quasi tot per camins rurals, cap a la XXX Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera, que enguany es celebra en Alginet, també aquest diumenge. És una feliç coincidència que ens permet practicar la simbiosis i la sinergia que ha d’existir entre la cultura i l’ecologia, dues qüestions imprescindibles per a resoldre els greus problemes que ens aclaparen avui i fiquen en perill el nostre futur.

Fent memòria, aquest ja és el sèptim any que cooperem amb la Coordinadora d’Escoles en Valencià i anem en bici a la Trobada. Set anys en els quals hem pedalejat cap a Benifaió, Manuel, Llombai, Antella, Alberic, Corbera i Alginet ara, recorrent esta bonica comarca en totes direccions, gaudint de la primavera, de l’aroma de la tarongina, de l’esport suau, de la bona companyia, de la cultura…

En la Trobada es fan nombroses sinergies i enguany especialment s’assumix la defensa del riu Xúquer, una lluita encapçalada per Xúquer Viu i recolzada per molta gent que volem evitar que se li lleve més aigua al riu, perquè ja està sobreexplotat i l’estiu passat es va quedar tallat, sense cap cabal, a partir de l’últim assut. Els riberencs reclamem un cabal ecològic per al Xúquer suficient en quantitat i qualitat per a que el riu duga aigua en tots els seus trams i no li’n passe com als altres rius valencians, que no arriben al mar perquè els deixen secs i morts molts km abans de la seua desembocadura. A més, nosaltres aprofitarem per a recollir també en la Trobada més signatures per a demanar amb força la Via Verda Ribera-Safor, de la qual ja en tenim unes 2300.

L’itinerari i horari del passeig en bici serà el següent:

 8:30 h eixida de la plaça del Convent en Sueca

→ 9:00 h eixida de la plaça Major d’Alzira

→ 9:30 h passem per la plaça de l’Organista Cabanilles en Algemesí

→ 9:50 h ambdues columnes ens trobem al punt geogràfic (39.217999, -0.445420)

10:15 h, aproximadament, entrem pel carrer Major a Alginet

En arribar-hi, tindrem un xicotet refrigeri d’aigua i suc per a recuperar forces. La tornada serà cap a les 17:30 h pels mateixos camins.

1 Comentario

  1. Per suposat, des d’Almussafes, Benifaió, L’Alcúdia, Benimodo, Carlet, Catadau, Alfarb i Llombai, pobles situats a menys de 10 km d’Alginet, també podeu vindre en bici, us fareu un favor a vosaltres mateixos pel passeig i la cultura, i li ho fareu a la Natura i la Trobada. Sols teniu que buscar els camins rurals adients per a no trobar trànsit i vindre segurs (si no els conegueu, amb el Google Maps podeu trobar-los).
    Si s’animeu a vindre en bici, podem reunir-nos a l’entrada del carrer Major d’Alginet cap a les 10:15 per a entrar tots junts…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here