La Junta Electoral dona la raó a Més Algemesí

0
416

Ahir pel matí la Junta Electoral de Zona (JEZ) abordava la denúncia que el dijous va presentar M+S ALGEMESÍ sobre el “joc brut” de l’equip de govern i donava clarament la raó a M+S ALGEMESÍ. Recordem que vàrem presentar una denúncia pels fullets suposadament “informatius” que repartí l’ajuntament el els carrers Cervantes, St. Jaume Apostols i adjacents, i per la tanca publicitària amb foto inclosa del Sr Alcalde i del president provincial del PP, Alfonso Rus.

Ahir a última hora de la vesprada M+S ALGEMESÍ tingué coneixement de la presidenta de la Junta Electoral de Zona havia ordenatel cese inmediato de la distribución del folleto, la retirada de la publicidad en la red social Facebook y la existente en la valla publicitaria, requiriéndose al de Algemesí Vicent Ramón García i Mont para que cumpla lo acordado.

En la resolució dictada per la JEZ es considera que la foto i el contingut de la tanca publicitària ubicada enfront de l’estació d’ADIF “constituyen una alusión directa a las realizaciones o éxitos obtenidos por el Ayuntamiento de Algemesí, habiéndose utilizado imágenes y expresiones análogas a las utilizadas por el partido que gobierna en sus campañas electorales, lo que equivale a que se ha producido una vulneración del art. 50.2 de la LOREG, ya que, en período electoral está prohibida la realización de campaña institucional que contenga connotaciones electoralistas, o que suponga una vulneración de los principios de objetividad, transparencia e igualdad entre los actos electorales

Condemna doncs clara i rotunda de la JEZ al joc brut que practica el PP d’Algemesí. La JEZ –composada per magistrats d’Alzira- ens dona clarament i ràpidament la raó en aquesta qüestió. El pitjor de tot és que el PP d’Algemesí sabia perfectament que en tots dos casos estava incomplint la llei, però els ha donat igual. De fet continuen incomplint-la, perquè a hores d’ara, i malgrat que l’ajuntament tingué coneixement de la resolució de la JEZ, segons hem pogut saber, ahir a les 13 hores, quan la Policia Local es desplaçà a recollir-la notificació, l’ajuntament no ha fet res complir la resolució. Al seu facebook continua apareixent la notícia que van a arreglar els esmentats carrers i altres, i la tanca continua essent visible. No cal dir que l’ajuntament, tot i tenir personal que pot fer aquesta tasca, fins i tot més enllà de les 15 hores, no ha mogut fitxa aparentment per fer-ho i s’esperarà fins última hora per complir l’ordre. Simplement perquè juga brut. Els principis d’objectivitat, transparència i igualtat als quals fa al·lusió la JEZ són uns perfectes desconeguts per un equip de govern que es manté en el govern a base de trampes i d’utilitzar els recursos institucionals partidàriament en favor seu.

Dóna la casualitat que en 2007 quan en eixa tanca publicitària el govern socialista anunciava la construcció d’habitatges per a joves aquesta fou tapada per ordre la JEC donada la denuncia d’algun partit (suposem que el PP).

Però el joc brut del PP no acaba ahí. Ahir comença a repartir-se el darrer Berca BIM de la legislatura que és un vomitiu pamflet de l’equip de govern. Malgrat que finalment accediren a publicar l’entrevista als membres de l’oposició que des del més de gener estàvem nosaltres demanant, és clar que ho han fet per cobrir-se les esquenes, ja que aquesta edició, si no respecta alguna cosa, és el principi ni d’igualtat, objectivitat i transparència. Tret de les columnes habituals dels partits polítics, on sí es respecta la igualat, la resta no. Conté més de quinze fotos de l’Alcalde, múltiples fotos del President de la Generalitat, així com entrevistes d’una pàgina al Sr Alcalde i a dos regidors i articles sobre “èxits electorals” d’aqueta legislatura. Hem de reconèixer que ens hem equivocat pensant que el sentit comú imperaria i que en aquest BIM sols apareixeria una entrevista en igualtat de condicions als quatre portaveus municipals, que era el que pertocava. Han substituït l’entrevista al portaveu del PP per més de 8 pàgines de propaganda electoral subliminar seua. Novament el PP d’Algemesí practica el joc brut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here