Jordi Sebastià recorda a Europa en l’Alcúdia que cal «apostar» per l’agricultura valenciana

0
321

Jordi Sebastià i Paco Sanz aborden amb el president de la Cooperativa Cirilo Arnandis la problemàtica de l’agricultura valenciana a Europa

Compromís defèn l’agricultura valenciana i els seus productes a tots els fors

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, membre de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, ha visitat la Cooperativa Nostra Senyora de l’Oreto a l’Alcúdia juntament amb el candidat a l’alcaldia de la localitat Paco Sanz, del regidor Pascual Ortega i de la regidora de Carlet i candidata a les Corts Valencianes, Maria Josep Ortega.

Els membres de Compromís s’han entrevistat i visitat les instal·lacions durant 2 hores amb el president de la Cooperativa de l’Alcúdia i president de les Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, Cirilo Arnandis i del Director General de la Cooperativa de l’Alcúdia José López.

 

Durant la reunió els assistents han coincidit en la necessitat de reivindicar «la importància d’un sector econòmicament potent però també indispensable per a la conservació del territori i l’alimentació de qualitat».

 

D’altra banda, l’eurodiputat de Compromís i membre titular de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, ha insistit en «la necessitat de recordar a Europa que és deficitària en producció hortofrutícola i  per això cal apostar per l’agricultura dels països del sud especialment a l’agricultura valenciana tradicionalment dedicada a aquest cultiu.

Per part de Paco Sanz s’ha posat de manifest la importància de l’agricultura a la Ribera en general i a l’Alcúdia en particular on la bona marxa del caqui havia suposat un factor molt important en aquests temps de crisi. La defensa del camp valencià i dels nostres productes constitueixen una de les nostres senyes d’identitat.

 

Maria Josep Ortega ha destacat la importància de l’agricultura valenciana per a Compromís, l’únic grup valencià amb diputats en les comissions d’agricultura: a les Corts Valencianes, al Congrés de Diputats i al Parlament Europeu.

 

Jordi Sebastià, Paco Sanz, Maria Josep Ortega i Pascual Ortega han visitat al costat del President de la Denominació d’Origen del kaki de la Ribera, Cirilo Arnandis, les instal·lacions de la cooperativa i ha destacat «l’exitosa gestió que s’ha fet amb la producció del caqui a la comarca fins i tot davant campanyes tan complicades com la del veto rus». Finalment, han discutit sobre el model cooperativista en l’agricultura que tot i que encara queda molt per fer «ha demostrat ser un molt bon model de gestió que podria expandir-se amb molt èxit en altres zones d’Europa amb característiques similars a les del camp valencià».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here