Més Algemesí denuncia el «joc brut» electoral del PP

0
330

En  el dia d’ahir el veïnat del carrer Cervantes reberen propaganda institucional de l’ajuntament, amb escut oficial i la signatura de l’Alcalde, indicant que davant “l’imminent conclusió de les obres del mercat” anaven a procedir a l’empredat de l’esmentat carrer. D’entrada l’acabament no és tan imminent, ja que està previst per a setembre, i segon lloc aquest tipus de campanyes institucionals estan prohibides des del dia 31 de març.. Però no contents amb això, han enviat un escrit igual al veïnat del carrer Sant Jaume Apòstol en relació a les obres de la plaça del Cid. M+S ALGEMESÍ considera que això és clarament joc brut del PP d’Algemesí. Tant l’article 50.2 de la Llei Electoral (LOREG), com la instrucció 2/2011 de la Junta Electoral Central (JEC) indiquen que les institucions públiques no poden enviar fulls, sms, publicitat, missatges ni res semblant que “continguen al·lusions als èxits obtinguts per qualsevol poder públic”. La poca vergonya del PP d’Algemesí fa que ja no tinguen prou en “tirar-se flors” per les obres fetes, sinó que se les tiren d’allò que es farà en la següent legislatura, en la qual no saben ni si estaran en el govern. Amb diners públics paguen propaganda subliminar per al seu partit.

Però no contents amb això mantenen davant de l’estació d’ADIF, en un solar municipal, una tanca publicitària que, amb l’excusa de donar a conèixer la pàgina web municipal i una app per a mòbil, conté una foto de la inauguració del camp de gespa artificial a l’estadi municipal, foto on hi apareixen l’alcalde d’Algemesí amb el president provincial del PP, el Sr. Alfonso Rus, així com altres membres d’aquest partit. A més a més, la tonalitat del color blau de l’encapçalament de l’anunci de la tanca publicitària coincideix amb la tonalitat del mateix color de la presentació i imatge gràfica oficial del Partit Popular, així com el tipus de lletra. I la paraula “prop” de la tanca publicitària recorda les sigles del PP, amb el mateix tipus de lletra, tractant-se doncs de publicitat subliminal. Tant la LOREG com la JEC prohibeix que s’“utilitzen imatges, sintonies o expressions coincidents o semblants a les empleades en les seues pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

La doctrina de la JEC sobre campanyes institucionals ha sigut confirmada pel Tribunal Suprem. Així, ho ha fet respecte a la sanció imposada per la JEC a l’alcalde d’una capital de província, per la distribució massiva per una entitat en què l’Ajuntament participava i estava presidida pel dit alcalde, d’un fullet amb els èxits de la corporació. També respecte a la sanció a una ministra per la difusió en el tren AVE amb destinació a la província en què es presentava, d’un vídeo elaborat pel seu Ministeri amb els “èxits” del mateix.

Per això, fa unes hores la regidora Lorena Calatayud ha presentat en nom del partit un escrit a la Junta Electoral de Zona demanant el cessament immediat de la distribució de l’esmentat fullet o escrit, la retirada la publicitat d’això en facebook, així com la retirada de la publicitat existent en la tanca publicitària, amb l’oportú requeriment a l’alcalde d’Algemesí. I vist que el malany ja ha estat fet, demanem que es procedisca, de conformitat amb l’article 153 de la LOREG, a imposar la sanció corresponent en el grau màxim en la persona de l’alcalde d’Algemesí donada la gravetat de la infracció i la seua capacitat econòmica per l’elevada retribució que rep com alcalde.

Resulta lamentable que el PP d’Algemesí no respecte les regles del joc democràtic i no jugue net. No obstant això no podem oblidar que són la secció local d’un partit que està essent investigat per tenir una comptabilitat en B i que ha tingut a la majoria de tresorers estatals investigats, imputats o en presó. Guanyar eleccions de manera bruta és l’especialitat d’aquest partit. Tampoc podem oblidar que en les passades eleccions europees el regidor responsable de muntar el servei oficial per traslladar les persones amb problemes de mobilitat a votar, “pontejà” el mecanisme i portava ell, amb l’acreditació del PP d’apoderat, el ancians de la residència a votar. El PP sap que, o juga brut, o no té cap possibilitat de guanyar les eleccions, i per això estan fent el que estan fent. No són autèntics demòcrates. “Suporten” la democràcia perquè no tenen més remei, però no creuen en ella.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here