Iniciativa Animalista celebra el «fí de la tortura i mort» de vedells a la plaça d’Algemesí

0
375

Ahir, l’Assemblea de constitució de la Comissió Taurina d’Algemesí de 2015, conformada per les 28 penyes cadafaleres que adquiriren un cadafal a la subhasta del passat dissabte, decidiren la fi de les becerrades com havien estat fins ara.  Mitjançant vot secret, 16 penyes votaren la proposta de “substituir-les per una capea”, mentre que 11 votaren en contra.

Des d’Iniciativa Animalista, en primer lloc, celebrem aquest primer pas sorgit de les penyes cadafaleres.  Des del rebuig absolut a la tortura i matança d’animals feta espectacle, a les antípodes del món taurí, valorem l’esforç que ha costat arribar fins ací i el que significa per a moltes persones d’Algemesí.

Per suposat, el nostre reconeixement principal es per a la nostra Folgança, gent d’Algemesí que lluita des de fa 20 anys per unes festes sense tortura taurina, i que aquest any farà 10 que convoca la manifestació de setembre.  També, a totes les organitzacions que l’han donat suport i a tota la gent que s’ha manifestat a Algemesí contra la barbàrie, i que ha fet que qui la perpetra no puga viure d’esquenes al món, al futur.  La lluita animalista ha fet que aquest pas siga inevitable.

Des de que es llançà la proposta per primera vegada, mai s’ha explicat el què s’entén per una “capea”.  Si es continuen comprant vedells que seran matats després del toreig als corrals o a l’escorxador, no es tractarà de tal cosa, sinó d’una espècie de becerrades a la portuguesa i sense banderilles que mantindran gran part de la perversitat d’aquesta pràctica: el toreig per persones inexpertes d’animals que no es poden defensar i que mataran a Algemesí, això si, sense la tortura de les banderilles, l’estoc i el remat.  En eixe cas, no es podrà dir que, durant la Setmana de Bous de 2015, no es mataran “becerros”.

Iniciativa Animalista continuarà lluitant per la fi real de les becerrades, que no pot arribar amb l’eliminació de la barbàrie més eloqüent i més visible i mentre es manté tota la resta.  Només pot arribar quan no es compren vedells tan xicotets que cauen a terra quan topen amb una persona.  Quan no viatgen centenars de quilòmetres, aterrits, tancats a dins d’un camió fins a arribar a Algemesí.  Quan no hagen de patir el toreig i, sobre tot, quan no hagen de morir a Algemesí.

Des d’ahir, totes i tots plegats hem fet un pas endavant que necessita de molts més.  Moltes gràcies a totes les persones que l’han fet possible.

La lluita, continua.

 

Iniciativa Animalista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here