Entre Comarques descobreix la Setmana Santa d’Alberic i Tous

0
516
  • El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et convida a conèixer unes celebracions de Setmana Santa tan emotives com diferents. El menú: Dissabte de passió a Tous i diumenge de rams a Alberic.
  • El programa ofereix visita guiada + degustació gastronòmica per només 3€
  • Pròxima convocatòria: GAVARDA I ALMUSSAFES (11 i 12 d’abril)

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Tous Alberic.

Dissabte de passió viurem la Setmana Santa de Tous. Un recorregut d’emoció i recolliment per les imatges de la localitat i els elements religiosos del nucli històric, amb especial atenció a la creativitat i bellesa dels dossers dels confrares, que representen la Passió i mort de Jesucrist.

Diumenge de Rams és la festa gran d’Alberic. Allí ens desplaçarem per a conèixer i tastar una de les celebracions més singulars de la Setmana Santa a la Ribera: un tradicional concurs d’encisams previ els passos religiosos, un concert de música sacra i la possibilitat de provar la deliciosa Mona dels pastissers del poble.

Coneix el ric patrimoni de la nostra terra en un recorregut per la història i els paisatges de postal de la Ribera. Im-pres-cin-di-ble!

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 28 de març: Tous (Ribera Alta)

Dissabte de Passió.

Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Tous.

Ruta per conèixer de primera mà les celebracions del municipi, amb un recorregut pel nucli urbà que amb parada, entre altres, al pòrtic de l’església, la font de 1909, l’església parroquial, les imatges de la Mare de Déu dels Dolors i el Crist de la Bona Mort, i els dossers decorats pels confrares que representen amb gran fidelitat la passió i mort de Jesucrist.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 29 de març: Alberic (Ribera Alta)

Diumenge de Rams.

Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament d’Alberic.

El Diumenge de Rams se celebra a Alberic la festa més popular i importants de l’any. Tots els actes es realitzen a la Muntanyeta, un indret emblemàtic per als alberiquenys, ple de pins, carrasques, garrofers i vegetació autòctona, situada junt a la població. En este tossal trobem l’ermita de Santa Bàrbara, construïda a meitat del segle XVIII per subscripció popular i destinada a guardar les imatges de Setmana Santa.

Al matí, podem vore el popular concurs d’encisams, on es donen premis atenent a la qualitat, el tamany i la parada de venda.  Visitants i veïns van omplint la Muntanyeta i aprofiten per a visitar l’ermita i contemplar les imatges religioses.

De vesprada, la Muntanyeta s’ompli de gom a gom, al calvari s’instal·len parades d’encisam i els visitants aprofiten per a tastar-lo, reunir-se al voltant de l’ermita i escoltar el concert anual de la Banda Simfònica Unió Musical d’Alberic. A poqueta nit s’inicia la tradicional Baixà dels Sants o descens dels passos de Setmana Santa, en una processó on participen nombrosos confrares.

I ja que som a Alberic, tindrem l’oportunitat d’adquirir la coneguda Mona d’Alberic, nomenada en altres comarques com a coca d’aire o pa socarrat.

Cal visitar i participar d’esta festa singular, única a tota la Comunitat Valenciana, on es fonen l’esperit cívic i el religiós.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online. 

PROJECTE ENTRE COMARQUES 2015 > del 7 de febrer al 14 de juny de 2015

Link del programa Entre Comarques 2015:                         http://goo.gl/hlJFHh

Link del formulari d’inscripció Entre Comarques 2015:                  http://goo.gl/zJaiT4

Entre Comarques 2015 és una iniciativa de l’entitat de promoció turística comarcal Ribera Turisme amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida,  la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa, la col·laboració dels municipis i el patrocini del patronat de turisme València Terra i Mar de la Diputació de València.

El programa compleix dos anys amb l’objectiu de donar a conéixer, mitjançant rutes guiades, el patrimoni històric, artístic i cultural de les comarques participants. Una oportunitat, a més, per a vertebrar i consolidar lligams entre els seus municipis a la província de València.

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, entitat de la qual depén Ribera Turisme, Cristòbal García Santafilomena, ha destacat que: “el programa ‘Entre Comarques’ és una fórmula amena i divertida d’explorar el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic dels nostres municipis”. “Molts es meravellen en descobrir el potencial turístic dels nostres territoris i la bellesa d’un passat que desconeixien”,assegura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here