Calatayud denuncia «l’incompliment» del termini marcat per la Llei per a pagar factures

2
392

L’Ajuntament encara no ha liquidat factures de la segona quinzena de Desembre de 2014
El grup municipal d’Units per València de Carcaixent ha denunciat hui que fa mesos que el govern local no ha portat a Ple cap informe trimestral sobre el compliment de la Llei de Morositat, així com tampoc van presentar la relació extreta del registre de factures, en la que han de figurar les que estiguen pendents de pagament, tal com exigix la llei”.
Calatayud lamenta el “reiterat incompliment d’una de les obligacions que imposa la llei de lluita contra la morositat,  no sols perquè no es presenten al Ple els informes sobre el pagament de factures, sinó perquè, segons la Llei, l’Ajuntament està obligat a pagar en 30 dies i no s’està fent. Desconeixem en data de hui la quantitat de factures que l’Ajuntament deu als seus proveïdors i quantes d’elles incomplixen els terminis de pagament que establix la Llei.
La portaveu d’UxV, ha afirmat que és intolerable que a pesar d’haver sol·licitat dos préstecs dels Plans de pagament a Proveïdors per a liquidar deutes pendents per més de 2,5 milions d’euros, novament el govern municipal no pague quan toca.
Ana Calatayud ha manifestat la seua preocupació per la incapacitat de l’Ajuntament de pagar les seues factures, ja que açò no sols “posa en una situació delicada a moltes xicotetes i mitjanes empreses, l’activitat i l’ocupació que generen depén directament de que se’ls pague dins del termini i la forma”, sinó també un perjuí econòmic a les arques municipals.

Així, Units per València ha advertit que el Ministeri d’Hisenda i la Sindicatura De Comptes pot amonestar a l’Ajuntament de Carcaixent, amb unes conseqüències que, “com sempre, pagaran els veïns a pesar de no tindre res a veure amb la irresponsabilitat de l’equip de Govern popular.
Calatayud ha acusat a l’edil d’Economia i Hisenda, Ximo Roses, d’aplicar la tàctica de «terra cremada” amb l’economia municipal, amaguen els comptes, deixen de pagar i tot per a aguantar a costa del que siga fins a les eleccions municipals, i perjudicant en gran manera els comptes de l’Ajuntament».
Segons el parer d’Units per València esta tàctica «només produïx més inestabilitat pressupostària que es convertix en més deute, més retalls en servicis bàsics que cal prestar a la ciutadania i més pujades abusives d’impostos com les que ha aplicat el PP en els últims anys».
“Quan deixaran de prorrogar pressupostos d’anys anteriors i  aprovar els pressupostos amb partides pressupostàries suficients per a fer front al gasto corrent?”, s’ha preguntat l’edil, qui ja ha sol·licitat en diverses ocasions a l’equip de govern la presentació del pressupost per a 2015.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here