Més Algemesí reclama al govern local la publicació d’un informe sobre la qualitat de l’aigua

0
366

Novament l’ajuntament d’Algemesí, practicant la seua política d’opacitat, no facilita una còpia d’un informe sobre la qualitat de l’aigua potable, un informe que va per a la Comissió Informativa,  i ho fa sota l’excusa que tal informe sols passarà per Comissió i no per Plenari. Fa una interpretació restrictiva de l’article 84 del Reglament Orgànic i Funcional (ROF). D’aquesta manera impedeix, no el dret a la informació del regidor, que sí que pot veure l’informe, sinó en realitat del dret que tenen els ciutadans a estar informats sobre la qualitat de l’aigua que beuen.

Malgrat que el propi ROF indica en els eu article 138 que el funcionament de les Comissions, en allò que no es regule en l’apartat específic, es regularà per les normes establertes per al plenari (incloent l’article 84), el ben cert és que no se’ns ha facilitat directament còpia de l’informe que foma part de l’expedient de la Comissió i incomprensiblement se’ns obliga a demanar-lo per escrit. Tenim un equip de govern que està més interessat en impedir que isca la informació cap a fora de l’ajuntament que en ser ell qui la difonga, tal i com és la seua obligació. Eixe tipus d’informe, fets per una administració sanitària que paguem entre tots, no deurien d’estar sols a disposició dels polítics, sinó que deurien ser públics per a que tothom puga saber la qualitat de l’aigua que beu.

Si tinguérem un equip que realment actuara de manera democràtica i transparent en realitat seria ell qui publicaria, motu proprio, tal informe en l’apartat transparència de la pàgina web, però no ho fa. M+S ALGEMESÍ no pot oblidar que en abril de 2013 ja demanà en plenari, a través d’una moció, que aquesta informació fóra publicada en la pàgina web i el PP, com sempre, votà en contra de ser transparent i donar informació. I és que la transparència els produeix urticària.

És curiós que siga precisament el dilluns següent a la visita de Fabra a Algemesí sobre el tema de l’aigua quan se’ns negue còpia d’una informació que és rellevant per al ciutadà. En l’esmentat informe, que quan tinguem còpia posarem a l’abast de tothom, la Conselleria de Sanitat adverteix que la presència de nitrats està per damunt del límit establert per la OMS, i adverteix també de l’existència de pesticides en l’aigua d’Algemesí que, tot i estar dintre dels límits, cal controlar. Això sembla ser que no interessa que se sàpiga, però sí que interessa que se sàpiga, i es dóna tota la publicitat possible, la visita del President Fabra a les instal·lacions de subministrament de l’aigua. Es pengen la medalla d’unes obres que volen solucionar –de mala manera- un problema que ells mateixos oculten. Tot un contrasentit. Com sempre confonen transparència amb autobombo. Al ciutadà cal informar-lo tant de la solució com del problema, cal donar-li tota la informació existent del tema i no filtrar-li la que interessa sols per fins electoralistes.

Per un altra banda el que resulta més increïble és que el president Fabra vinga a anunciar que el dia 1 de maig estarem connectats a la xarxa de la potabilitzadora de la Garrofera quan ni tan sols el tema ha passat per les comissions i el plenari i quan no s’ha informat al ciutadà sobre quin cost tindrà aquesta connexió per a la seua butxaca. La connexió tindrà, necessàriament, que tindre un cost en el rebut de l’aigua, cost que se’ns oculta. Una cosa és el cost de l’aigua que arribarà a les instal·lacions d’Algemesí, i un altra el cost final que deurà pagar l’usuari, molt superior al que està pagant ara. També en aquest tema existeix una total opacitat i confusió. El PP, que ens té acostumats a jugades fosques, ocultarà, a dos mesos vista, eixa brutal pujada del rebut de l’aigua. O dit d’altra manera el ciutadà començarà a utilitzar un aigua sense saber el cost final de l’aigua que consumeix. És com si les companyies de telèfons no ens informaren a priori del cost que té una cridada sinó sols després d’haver-la fet. Això no és admissible i  per això M+S ALGEMESÍ exigeix saber ja el cost que tindrà per a l’usuari la connexió a la xarxa d’aigua provinent de la depuradora. Estem farts de la falta de transparència, a tots els nivells, en el tema de l’aigua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here