L’esport, l’assignatura «maria» d’Elena Bastidas / Opinió: Adelaida Pau

0
274

Senyora Elena Bastidas, el dia 12 de març va tindre lloc la gala de l’esport, una reivindicació de molts anys dels clubs i del Consell de l’esport. Durant aquesta legislatura, des de Compromís li hem demanat en nombroses vegades que abandonara la política d’entregar insígnies d’argent sense cap criteri a determinats esportistes, i que es fera una festa de l’esport on es reconegueren els mèrits dels esportistes que hagueren destacat en cada una de les disciplines. Ens alegrem que al final haja decidit fer-la, tot i que en un plenari ens va assegurar que mentre vosté fora Alcaldessa no es faria cap gala de l’esport i que continuaria amb els reconeixements “privats”.

Els esportistes, quan parlem d’una gala, estem pensant en una gran festa de l’esport on el nostre Ajuntament i la societat alzirenya fan un reconeixement als esportistes que han destacat durant eixe any i que els clubs consideren mereixedors del mateix. Però vostè vol continuar  amb les insígnies. Per tant ara en la gala ha augmentat les diferencies, tindrem una insígnia d’or i una insígnia d’argent que entregarà l’Ajuntament a la seua lliure decisió, i una placa que es donarà als qui decideixquen els clubs. Molt be senyora Elena, això es buscar el consens, l’equitat i la participació ciutadana. Agafe exemple de les gales de  València, Almussafes, l’Alcúdia i altres pobles.

Per un altre costat, senyora Elena, vostè en la gala va dir voler reconèixer amb una plaqueta l’esforç dels clubs i dels esportistes, quan feia uns dies el regidor d’esports havia comunicat les subvencions als club i diversos d’ells havien patit un substanciós retall.

I és que vostès no creuen ni potencien la promoció de l’esport. Com s’explica sinó que enguany que hi ha superàvit en els comptes municipals i que vostès han augmentant les subvencions a diferents associacions, en canvi continuen retallant en les ajudes a les entitats esportives? Els 46.000 euros de l’any passat queden lluny dels prop de 100.000 euros que es repartien abans dels retalls amb l’excusa de la crisi. Però és que enguany al no augmentar la partida, i amb la incorporació de 6 clubs nous han aplicat un altre retall que ha afectat a uns quants clubs.

També cal parlar de les instal·lacions esportives que continuen sent les més castigades a l’hora de realitzar inversions, sempre pendents de possibles ajudes de la diputació, com el fet de regatejar en material o per una hora més de llum per a entrenar quan al mateix temps la llum es malgasta en llocs com el polígon del Pla.

Com alzirenya i com a esportista li puc dir que em dol veure als nostres joves haver de competir representant a altres pobles, perquè en el seu ni se’ls valora ni se’ls dona suport. Vostès em diran que l’Ajuntament arriba on arriba i que són els club els que han d’aconseguir finançament privat. Tal vegada tindrien raó si no fóra perquè la promoció de l’esport és una obligació de les institucions i perquè no estic parlant d’esportistes professionals, sinó d’esportistes que com a molt aspiren que els ajuden en la compra dels seus equipatges i en els seus desplaçaments per a quan van a competir, cosa que no fa el nostre Ajuntament.

Altres pobles que tenen un menor pressupost municipal sí que ho fan com l’Alcúdia, Guadassuar, Xàtiva, etc. I és que tenen clares les seues prioritats a l’hora d’invertir en la promoció de l’esport i la salut, i on doblen i tripliquen la quantitat que el nostre ajuntament destina als clubs. Per no parlar de les seues millors instal·lacions esportives, dels seus millors horaris per a poder entrenar i de les seues tarifes més barates a l’hora de llogar alguna instal·lació.

Senyora Bastidas, la gestió de l’esport no és una “maria” dins les regidories, l’esforç dels esportistes i dels clubs es mereixen un poc més que les molles que se’ls donen, del que sobra quan ja han repartit en altres partides tot el pressupost municipal, i menys encara que hagen de dependre de subvencions de la diputació per a que vostès decideixquen invertir en instal·lacions esportives o la compra de material.

Adelaida Pau 
Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here