Plaça Major és la nº 1 i El Mercat guanyadora d’Especial en Alzira és dècima segons el cens faller

0
332

Un total de 5.661 fallers i falleres suma Alzira, la segona potència mundial en falles segons el cens de la JLF. El cens d’enguany és semblant al de l’any passat donat que les pèrdues d’algunes comissions han estat compensades per l’increment d’altres. El que està clar que la crisi s’ha endut per davant a prop d’un miler de fallers, donat que Alzira ha arribat a superar amplament els 6.000 inscrits en l’èpocade bonança econòmica.

El que crida l’atenció és que la classificació per seccions no coincideix amb l’ordre del cens; en l secció Especial deurien estar la Plaça Major que és la número 1 amb 467 fallers i falleres, mentre Camí Nou és segona amb  364 i en tercer lloc figura La Malva amb 338 que pertany per monument a la secció Segona. La quarta posició és per a la Gallera-Hort dels Frares amb 328, mentre el monument juga en la secció Tercera. Sants Parons és quinta amb 309 que figura en la secció Primera, mentre Plaça Alacant és sexta amb 269 també en la secció Primera.

En la sèptima posició del cens trobren a Plaça Germanies amb 243, mentre pertany a la secció Segona i octava és Dr. Ferran amb 230 que pergtany a la Primera secció. Empatades a 202 fallers es troben Caputxins i El Mercat; la primera en la secció Segona, mentre El Mercat ha guanyat per tercer any consecutiv el primer premi de la secció Especial.Caputxins, amb 148 supera en fallers adults al Mercat amb 136, tot i que el major nombre d’infantils dona un empat total.

En undècima posició figura Jospe Pau amb 181, seguida de Pintor Andreu, 173, Sant Andreu, 171, Albuixarres i Ana Sanchis amb 161, L’Alquenència, 158, Sant Joan, 155, El Parc, 149, Camilo Dolz, 131 i la que fa 20 Áusias Marc, amb 126.

Les comissions amb menys membres són Pere Esplugues amb 35, Sant Roc amb 42 i Hernán Cortés amb 59 fallers.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here