Maria Pons, la fallera que tenia pànic als coets i volia cantar com Whitney Houston

0
345

A Alzira i al món faller valencià tots saben que a la fallera major d’Alzira d’enguany li diuen Maria Pons Gómez però llevat d’un cercle molt reduït pocs saben com és i quines inquietuts té esta músic alzirenya de 30 anys.

Pel que diu el seu entorn sembla que apenes té algún defecte que tot són virtuts; són tio Fernando, president de la falla Pare Castells, comissió a la que pertany Maria des dels 15 anys, assegura que és «dolça, carinyosa, detallista, intel.ligent, perfeccionista, valenta i molt molt fallera».

Sa mare Pilar després de dir que «no té defectes» s’ho pensa millor i manifesta «tal vegada la falta de puntualitat, però ho ha corregit enguany». I és que Maria «sempre va correnta tots els llocs perquè s’apunta a tot».

Locura amb els animals

A manera de resum a la fallera major d’Alzira li agraden molt els animals, «és locura», a sa casa té un gat i una gateta,a més de viatjar «vullc conèixer tot el que puga».També li agrada els esports especialment la natació i el futbol. Pocs saben que Maria jugà de defensa en l’equip femení del FC Alquerieta. Se declara seguidora del València CF, punt en el que no concideix amb els seu novio que és del R. Madrid, «tot no pot ser perfecte, però he de reconèixer que no discutim».

Però els seues dos principals aficions són la música, que ha convertit en la seua professió i en ser fallera,» no vaig poder ser fallera de Pare Castells, fins els 15 anys perquè li tenia pànic als coets». Només als dos anys s’havia vestit amb el tratge de fallera que li va fer la seua iaia. No tenia antecedents familiars al respecte, «però des dels 7 anys me llamaven molts els tratges i la música». Al fin al final em vaig mentalitzar  perquè ma mare em repetia si vols ser fallera no ha de tindre por als coets.»

Família de músics

La música sí que reconeis » és hereditària» de la família de són pare, són tio i sa iaio. Són pare, José Manuel Pons, ha sigut durant molts anys el baix de l’orquestra Los Magnos, sa iaio tocava la tuba en la banda de la Societat Musical i en sa casa «és parlava molt de música».

Fins el punt que la nostra protagonista es matriculà en la SMA als 7 anys on toca el violongelo, instrument que li adjudicaren perquè «hi havien menys en la banda».

 Ja de joveneta era capaç de compartir la «música amb les falles». Pel matí tocava en la xaranga en València i per la vesprada es convertia en fallera d’Alzira. Acabat el batxillerat estudià Magisteri i demostrant que com deia son tio que és intel.ligent i  decidida aprovà les oposicions en l’especialitat de música tant en Barcelona com en València. «sempre hes estat molt orgullos d’have aconseguit les dos places» diu la FM a la seu de la Societat Musical mentre prepara el gelo. Llògicament  va elegir la plaça valenciana, que la va portar per col.legis públics de Castelló de la Plana, Valaència, Torrent i finalment a l’Alcocera de Polinyà de Xúquer en 2011.

Canta molt bé

Mentre esperavem la disparà de la segona mascletà, són pare em va revetlar que Maria «canta molt bé» i que haguera pogut ser la cantant de Los Magnos, de fet de menuda participava en alguns assajos, però quan arribà el moment de decidir li agafà «el pànic escénic». Fins i tot mostrà la seua veu en concursos de karaokes, guanyant un a Montserrat i participant en una final a la Plaça Major d’Alzira amb «El guardaespaldas» de Whitney Houston, la seua cantant favorita.

Als 15 va perdre la por als coets i sembla que als 30 perdrà el pànic escènic donat que estudia cant en mateixa Societat Musical d’Alzira on per les vesprada dona clases de música.

Una prova de haber perdut la por als escenaris es que és Fallera Major de la seua ciutat i que va fer la Crida davant prop d’un miler de persones. «En la vida haguera imaginat que disfrutaria tant com eixe dia, i això que quana anava cap a l’Ajuntament tenia un nuc en la panxa, però en eixe moment vaig perdre tots els nervis».

Una banda orgullosa

Però tot i que la música i les falles són el seu principal món, Maria és una dona com promesa i preocupada amb els problemes que afecten a la nostra societat i causà sensació que en el ldiscrus de la crida introduira esta faceta; «cremem tot alló dolent de la nostra societat. Que lluisga per damunt de tot la flama purificadora del foc. Amb aquesta clau, que és la vostra, desterraarem la crisi, lesdesigualtats, les preocjupacions, les injustícies i el racisme».

Un càrrec el de fallera major que li ha fet familiaritzar-se amb les entrevistes dels mitjans de comunicació, a les que tenia «certa por» així com a parlar en públic.

Araa ja s’ha habituat a la fama, no arriba a la se la seua venerada Whitney Houston, però és molt conscient que no passa desapercebuda. Quan va ser anoamenada FM d’Alzira «vaig tardar dos hores en arribar a la meua classe des que vaig entrar a la Societat Musical», davant les nombroses felicitacions que va rebre. Un company seu, José Beteta que assaja amb Maria, ho confirma i afegix que «tots els músics de la banda estem molt orgullosos d’ella».

Un orgull que, a bon segur, es fa extensible als 5.500 fallers d’Alzira i a la resta de veïns de la capital de la Ribera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here