La JLF i dos falles de Sueca guardonades pels seus llibrets

0
359

El Monestir de San Miguel de los Reyes va acollir ahir l’acte de lliurament dels Premis als Llibrets de Falles 2015, concedits per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. En esta ocasió, tres col·lectius de Sueca van resultar guardonats: la Falla Bernat Aliño, la gran veterana en estos Premis; la Falla Sucro, que ja va obtindre un l’any passat; i la Junta Local Fallera de Sueca. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Educació, Raquel Tamarit; i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió; van acudir a acompanyar els representants de les diferents comissions i de la JLF, entre ells, el president, Vicent Llopis, i la Fallera Major de Sueca, el Perelló i Mareny de Barraquetes, Eila Colomar.

En el cas de la Falla Bernat Aliño, ha obtingut el premi 44 pel seu llibret titulat ‘El reflex d’una festa’, en el qual es mostra la interacció que es produïx entre la festa de les Falles i altres aspectes de la societat i la cultura. “Hem volgut mostrar les Falles com a la festa més important del món, i com es reflectix i interactua amb molts altres aspectes de la societat: pirotècnia, artistes fallers, gastronomia, el tema de la igualtat entre homes i dones, música, mitjans de comunicació…”, ha explicat la regidora Sarrió, membre d’esta comissió i una de les responsables del llibret.

La Falla Sucro, per la seua banda, ha obtingut el premi 60 pel seu llibret dedicat al teatre valencià i la seua evolució. “Aprofitant, a més, el 25 aniversari de la Mostra Internacional de Mim, hem inclòs també informació sobre este festival i sobre els grups de teatre de Sueca i tot el teatre que s’ha fet en la nostra comissió, els sainets. També dels teatres com a edificis que existien en Sueca i que han desaparegut”, han explicat responsables del llibret.

El llibre col·lectiu que ha realitzat enguany la Junta Local Fallera ha merescut també el reconeixement per part de la Conselleria amb el premi 54. El llibret està dedicat a les festes suecanes i els seus balls, les dos escoles de dansa i de tabal i dolçaina, i a tradicions perdudes, com ara la representació de la carxofa suecana. “La Junta Local Fallera, un any més, aposta pel seu llibre col·lectiu com a continuïtat del que és l’essència d’un llibret de Falla”, en paraules dels seus responsables.

L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, es va mostrar molt satisfet “per la presència del nostre municipi en l’entrega d’estos Premis, i pel fet que cada any siguen més les comissions falleres, i inclús la JLF, les que resulten mereixedores d’estos reconeixements, pel gran treball i esforç que li dediquen al seu llibret”. Per la seua banda, la Fallera Major del municipi, Eila Colomar, es va mostrar molt il·lusionada “per poder assistir a este acte, i molt orgullosa de la JLF pel treball que han realitzat, així com de les altres comissions premiades. També estic encantada per poder estar amb la Fallera Major de València”.

El secretari autonòmic d’Educació, Manuel Tomás, junt a la Fallera Major de València, Estefanía López, van ser els encarregats d’entregar els diferents premis. En esta edició, han sigut 115 comissions de tota la Comunitat Valenciana les que optaven als 62 premis concedits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here