La pluja respetarà la primera mascletà

0
411

La pluja farà acte de presència esta matinada i pot ser s’allargue fins a mitjan matí de demá dissabte, però a partir de migdia els parts meteorològics anuncien núvols i clarianes sobre Alzira i La Ribera fet que ha agradat a la Junta Local Fallera i al món faller en general donat que demà l’empresa Pirotecnia Valenciana dispararà a les 14 hores la primera mascletà del Concurs d’enguany. Cal recordar que enguany totes les mascletaes seran terrestre en prohibir la Delegació de Govern la part aèria davant la proximitat del barranc de Barxeta.

Per la vesprada continuarà la progressiva millora de l’oratge, tot i que les temperatures seran les més baixes de tota la setmana, amb una màxima de 12º.

Previsions dissabte 

L’atmosfera presentarà més inestabilitat. El potent anticicló de 1045hPa amb nucli a Escandinàvia bombejarà vents de component marítima a la meitat sud de la nostra comunitat (a Castelló entraran més secs i forts, de nord-oest… de mestral) i, juntament amb l’embossament d’aire fred en altura que se situarà entre Aragó-Catalunya i el sud de França, faran que l’ambient estiga molt nuvolós i amb algunes pluges que se centraran més per les províncies de València i Alacant, sobretot sud de València i nord d’Alacant. Les temperatures seguiran a la baixa i l’ambient serà hivernal ja que també ens arribarà amb este embossament en altura, una massa d’aire fred a la nostra comunitat. Al llarg de la vesprada el vent anirà girant a mestral (NO, més sec) i afavorirà una progressiva millora general per totes les comarques.

Pròxims dies

DIUMENGE, l’atmosfera continuarà molt insegura per la proximitat i presència d’este embossament d’aire fred en altura que seguirà situat en la mateixa posició. Matí amb poca nuvolositat i, a partir del migdia, ens arribaran intervals de núvols mitjans i alts que només podran deixar alguns ruixats dèbils per l’interior de la meitat nord de la nostra comunitat. En principi, res destacable ni significatiu. Ambient fred (especialment a primeres i últimes hores del dia), vent fluix amb direcció oest-nordoest (O-NO) i temperatures màximes un poc més altes.

DILLUNS, dia una miqueta insegur per les restes d’aire fred residual que encara tindrem en les capes mitjanes i altes de l’atmosfera. El cel seguirà entre núvols i clars, ambient fresc (les màximes pujaran un poc més però continuaran en valors molt discrets) i el vent es presentarà fluix amb direcció sud-sudoest (migjorn-llebeig respectivament).

DIMARTS, des de l’Atlàntic ens arribarà un nou embossament d’aire fred en altura (o DANA, que significa Depressió Aïllada en Nivells Alts, més coneguda com a ‘gota freda’) que els models situen per l’oest del país. El dia anirà empitjorant progressivament. Pel matí tindrem alguns intervals de núvols mitjans i alts però, a partir del migdia el cel s’anirà cobrint i les primeres pluges podrien arribar a mitjan vesprada i de cara a la nit. Les temperatures màximes pujaran un poc més i el vent anirà rolant de direcció sud a sud-est, més humit. En tot cas, estes situacions cal seguir-les molt d’a prop i dia a dia, ja que a tants dies vista segur que hi haurà noves correccions de la trajectòria que vaja tenint esta DANA. De fet, en funció del moviment que tinga i de com es posicione, parlarem d’un final de Falles més o menys rebolicat.

Demà dissabte:

        Matinada

Vesprada (Màx.)

             Nit

8 N-pocpluja_thumb[1] 2 Sol-NP_thumb[1] 16 Lluna_thumb[1]

             10º

            12º

              9º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here