La paella de Sueca conquesta el Congrés dels Diputats

0
304

Més de 1.200 racions de paella valenciana, cuinada segons la recepta del Concurs Internacional de Sueca, es van poder degustar ahir en els dos restaurants del Parlament espanyol

Per tercer any consecutiu, la paella valenciana, cuinada segons la recepta oficial del Concurs Internacional que se celebra Sueca, va tornar a triomfar en el Congrés dels Diputats al ser el plat més sol·licitat, amb gran diferència, pels comensals que es trobaven ahir en els dos restaurants del Parlament. L’èxit de la iniciativa, que va partir del diputat suecà al Congrés, Joan Baldoví, va superar totes les expectatives al superar-se les xifres dels anys anteriors, ja que es van cuinar més de 100 paelles i es van servir més de 1.200 racions. “L’èxit d’esta iniciativa creix cada any. Una grandíssima majoria de persones van triar el nostre plat i es van interessar pels seus ingredients i la seua elaboració. A més, molts d’ells ja ens coneixien d’anteriors ocasions i es van acostar a saludar-nos. Estic molt contenta perquè de nou les felicitacions per la iniciativa, i pel sabor de les paelles, van ser molt nombroses. A més, i aprofitant la conjuntura, ens vam reunir en la porta del Congrés junt a molts diputats valencians per a recolzar la iniciativa que està duent a terme el suecà Eugeni Alemany, perquè que es cree un emoticono amb el dibuix d’una paella”, ha assenyalat Teresa Ribes, regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

“La paella és el plat més internacional, no sols dels valencians sinó també de la resta de l’estat espanyol. Quan la gent ve a València busca cultura, platja, sol… però també gastronomia; i, en eixe sentit, apostar per prestigiar la paella, perquè arribe al nivell més alt de l’Estat, com és el Congrés dels Diputats, és una boníssima iniciativa. Si, a més, amb ella recolzem i prestigiem el Concurs Internacional de Sueca, estem fent com a diputat valencià, però sobretot com a diputat suecà, un gran servei al nostre Certamen i, en definitiva, al nostre poble”, ha assenyalat el diputat al Congrés, Joan Baldoví.

De nou les felicitacions, especialment a la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, van ser molt nombroses. Tots aquells que van optar pel nostre plat més universal van obtindre, a més, uns obsequis de part de l’Ajuntament de Sueca consistents en un saquet d’arròs D.O. València cortesia d’Arrocerías Antonio Tomás SL, col·laborador oficial del Concurs; una cullera de fusta; una paella en miniatura cortesia de Garcima, qui també va facilitar les paelles que es van utilitzar per a cuinar en els restaurants; i fullets informatius sobre els ingredients i la recepta oficial del Concurs de Sueca, així com dels reclams turístics més importants del nostre municipi. “L’any passat, el cap de cuina del Congrés va participar en el Concurs Internacional de Sueca. Per a nosaltres és molt gratificant, allà on anem, poder mostrar i ensenyar com es cuina una autèntica paella”, en paraules de Ribes.

Teresa Roig amb el lleó del Congrés

La iniciativa va comptar amb la col·laboració de l’empresa Eurest, posseïdora de la concessió administrativa dels dos restaurants, i del seu area mànager, José Manuel G. Parra. També van prestar la seua col·laboració Javier Gutiérrez, gerent dels dos restaurants; Arturo Guiroy, cap de cuina; la creadora de paelles artístiques, Teresa Roig, qui va cuinar una paella amb el dibuix d’un dels lleons del Congrés; i, especialment, el cuiner Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de Sueca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here