EU torna a demanar un Pla per a rehabilitar el Torretxó d’Alzira

0
259

EU-Alzira denuncia que la Sra. Bastidas ha tornat a bandejar el Torretxó, després d’abandonar el compromís d’un pla de millora del barri l’any passat. La situació del veïnat exigeix una intervenció social, ambiental i urbanística.

L’equip de govern va anunciar, després de les denúncies públiques fetes per EU, que abordaria un projecte de rehabilitació d’una de les zones més degradades de la nostra ciutat, després d’anys de deixadesa per part del govern local. De fet, es va pressupostar en més de 100.000 euros la inversió en el 2013 i 2014, de la qual res més s’ha sabut.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU-Alzira: “des de la nostra formació demanem un pla d’actuació integral, que suposa intervindre amb polítiques socials, rehabilitar i condicionar els solars i les cases en ruïnes, en definitiva, dotar d’un futur al barri.”

De la mateixa manera, des d’EU exigim posar en marxa projectes a mitjà termini que puguen traure el barri del seu estat d’abandó, i que es compte amb un Pla d’Actuació Específic:
1. És necessari, un pla específic de la policia local, i altres cossos de seguretat, per actuar sobre el barri.
2. És també imprescindible estendre i desenvolupar algunes de les actuacions des de serveis socials que es fan a l’Alquerieta, amb recursos i mitjans suficients.
3. No menys important, cal posar en marxa una planificació urbanística que integre el barri en la ciutat. En particular, tant la part alta com un replantejament més amunt de l’Avinguda Pare Pompili. Projectes esbossats en el seu dia, però que, amb l’expansió urbanística a Tulell o a l’Hort de Galvañón, quedaren abandonats, sent que l’Alquerieta o el Torretxó eren més prioritaris.

Per a poder fer-ho efectiu, s’ha de comptar amb el conjunt del veïnat i amb la implicació de les diferents regidories i de totes les administracions públiques, no sols de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here