El PP «oculta» que deixarà un milió més de deute del que heretà segons Més Algemesí

0
403
Vicent Garcia, alcalde

Que el PP d’Algemesí és al·lèrgic a la transparència ho sap M+S ALGEMESÍ des del moment que entrà a formar part de la corporació. Que deliberadament oculta el deute que l’ajuntament té amb els bancs ho vàrem veure des de que obriren un suposat apartat de “transparència” en la pàgina municipal en el qual sols apareix el que els interessa. En ell no existeix cap referència directa a una dada econòmica tan important com és el deute existent amb els bancs.

Aquesta informació, que M+S ALGEMESÍ sí que té en la seua pàgina, i que deuria estar en la municipal,  l’oculten deliberadament per poder mentir descaradament sobre el tema. És el que fan en un comunicat  oficial donat a conéixer el passat divendres 6 de març on afirmen que ”En la actualidad, terminaremos el ejercicio 2015 con menos deuda de la recibida en 2007”.

Eixa afirmació és mentida i dir això és mentir descaradament a la ciutadania. Sols cal anar a veure la comptabilitat municipal i la documentació que ens faciliten sobre els pressuposts per veure que en acabar 2015, a data 31 de desembre, el deute existent serà de 10.101.858’33€. Si  consultem quin era l’estat del deute a data 31 de desembre de 2007 descobrirem que el deute viu amb els bancs era de 9.051.013’24. És a dir, que tancarem l’exercici 2015 amb un milió més de deute amb que es tancà l’exercici 2007. Si ajustem més els càlculs, i comparem les xifres del deute de juny de 2007 a juny de 2015 el resultat és semblant. El 11 de juny de 2007, quan el nou alcalde popular entrà en l’ajuntament heretà un deute exacte de 9.237.431’40€. Quan en juny de 2015 abandone l’alcaldia deixarà exactament un deute de 10.193.162’88€. És a dir, el PP d’Algemesí ens haurà endeutat amb 900.000€ més dels que trobà; o el que és el mateix, els populars d’Algemesí ens hauran endeutat en més de 150 milions de les antigues pessetes.

Eixes xifres demostren que són uns mals gestors i que han continuant endeutant el poble. Però el més indignant i intolerable és que utillitzen un comunicat oficial signat com a “Ajuntament d’Algemesí” per enganyar al poble afirmant que deixaran menys deute.

És per això que des de M+S ALGEMESÍ exigim que el Sr alcalde, la regidora d’Hisenda o la persona responsable d’eixa afirmació la desmentisca, reconega que es falsa i demane disculpes immediates a la ciutadania. No es pot tolerar que un equip de govern enganye a la ciutadania manipulant les xifres i les informacions oficials que facilita. Exigim també, de manera immediata, que en l’apartat “transparència” de la web es publique ja, no sols el deute viu de 2014, sinó una evolució del deute de 2007 fins el moment per veure l’evolució del deute i deixar ben clar que el PP d’Algemesí, en contra del que afirmen, deixarà més deute del que ha heretat

De totes maneres, i donada la poca confiança que tenim en l’honestedat i transparència del PP, M+S ALGEMESÍ ha presentat ja unes preguntes per escrit per ser contestades en plenari demanant que s’informe públicament del deute viu en 2007 i 2015 i s’informe si es deixarà més deute o menys, així com que es demane disculpes a la ciutadania per haver-los mentit

No oblidem que en Europa, quan un polític és pillat dient una mentida d’aquest calibre queda desqualificat com a polític i presenta la dimissió. No tenim dubte, però, que els polítics que governen l’ajuntament d’Algemesí no tenen la suficient talla moral per fer això i que no presentaran la dimissió per haver mentit als ciutadans, ja que duen tota la legislatura mentit i no han dimitit. Però és això el que deurien de fer i allò que nosaltres els animem que facen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here