Compromís demana que els titulars de terrenys inclosos en PAI,s sense executar no paguen l’IBI com urbana

0
284

Carles Aranda: “El Tribunal Suprem ha resolt que no pot pagar-se l’IBI d’urbana a terrenys rústics que no han sigut urbanitzats. És una situació injusta en l’actual època de crisi econòmica. A més, Bastidas i el PP deu actuar per a legalitzar els centenars de vivendes construïdes durant molts anys en terrenys no urbanitzable”.
Si fa uns quants mesos des de Compromís per Alzira sol·licitarem un estudi d’esta sentència en l’àmbit del PAI de la Garrofera, ara hem presentat un escrit amb els antecedents del cas, perquè l’Ajuntament es dirigisca a la Direcció General de Cadastre a València i procedisca a la revisió dels valors assignats a terrenys que, si bé estan qualificats com urbanitzables, no han sigut objecte de les obres necessàries per a tindre la condició de solars (vies urbanes, servei de llum, aigua, clavegueram, etc).

Segons la pròpia federació estatal de municipis i províncies, ha de ser cada Ajuntament el que sol·licite la dita revisió adjuntant a Cadastre les zones del seu Pla General que es veuen afectades per esta situació: terrenys urbanitzables no desenvolupats que, en canvi, paguen un rebut d’IBI molt elevat al considerar-se que estan executades les obres d’urbanització.
A Alzira, hi ha unes quantes zones afectades per esta situació igual que en la Barraca d’Aigües Vives, per la qual cosa el nombre de possibles afectats és elevat i resulta injust pagar com solars terrenys que en realitat són rústics o que no compten amb la totalitat de les obres d’urbanització completades.
Igualment, i dins de l’àmbit de la nova llei urbanística valenciana, des de Compromís sol·licitem que es procedisca a desenvolupar ja els instruments urbanístics i gestions que permeten legalitzar el major nombre d’assentaments urbans del nostre terme municipal – com al Pla de Corbera, Racó de les Vinyes, Valletes de Bru, la Garrofera, la Barraca d’Aigües Vives, Cami de la Pedrera, etc.- permetent així legalitzar multitud de vivendes que actualment continuen en un limbe jurídic que perjudica els propietaris i al propi Ajuntament.
La política urbanística de Bastidas s’ha centrat sempre en els macroprojectes de vivendes i camps de golf i convenis singulars per a determinades empreses i sectors de la ciutat però mai s’ha preocupat per donar una solució urbanística a la dispersió de vivendes i urbanitzacions del nostre terme municipal, limitant-se a cobrar la contribució urbana amb uns valors totalment desproporcionats i en un clar perjuici econòmic per als veïns afectats.

Carles Aranda
Responsable política municipal
de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here