El PSOE d’Alzira recorda amb satisfacció la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional per a les falles

0
130

El PSOE de Alzira, es congratula que el bon treball dut a terme per les falles obtingueren la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional.
El 4 de febrer de 2005 és una data important per a les falles d’Alzira. Eixe dia el govern socialista presidit per José Luis Rodríguez Zapatero feia realitat una reivindicació del col·lectiu faller de la nostra ciutat, la catalogació de les nostres falles com a Festa d’Interés Turístic Nacional.
Darrere quedaven converses, reunions, expedients, documentació i el treball del govern de la ciutat d’Alzira que, uns mesos abans de la firma, havia fet tot el que estava al seu abast per tal de que la declaració per a les falles fora una realitat.
El president de la Junta Local Fallera en 2005, Juanjo Dolz, com a principal representat de la festa, es va desplaçar fins la capital de l’Estat per tal de rubricar el document que reconeixia a les falles d’Alzira com a una de les festes destacades del país. La seua singularitat, l’elevada participació de ciutadans i el estar arrelada culturalment des de més de cent anys a la nostra ciutat, van ser determinants.
La candidata a l’alcaldia d’Alzira, Isabel Aguilar, es congratula com a representant polític, com a ciutadana i com a fallera de que el bon treball dut a terme pels socialistes obtinguera el resultat que es perseguia.
Han passat deu anys d’aquell esdeveniment històric per a les nostres centenàries falles, però no tot està aconseguit, Isabel Aguilar lamenta que el govern del Partit Popular a Alzira no haja sabut difondre les nostres festes com cal. «No s’ha sabut traure-li partit a una declaració tant important per a les falles d’Alzira», per tant una de les prioritat en matèria festiva passa per donar-li la volta a la manera que té el Partit Popular de Elena Bastidas de promocionar les nostres festes, «els socialistes estem convençuts que les falles d’Alzira poden donar molt més de sí amb una adequada promoció» .
«El anar un parell de dies a l’any a FITUR no és la millor manera de promocionar les falles», ha declarat Aguilar, qui ha anunciat que «els socialistes tenim preparat una sèrie de mesures per tal de posar-les en marxa una vegada tornem al govern de la ciutat i que propiciaran una rellevància important a les falles d’Alzira».
Canviar significa renovació. Com a dona compromesa amb les falles, Isabel Aguilar, té la certesa que en pròxims anys, amb una correcta difusió de la nostra festa, s’haurà avançat molt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here