Alzira inaugura el nou Museu Faller amb el 50% dels ninots indultats i el «no» de l’oposició

0
305

El calendari faller i la proximitat de les eleccions han precipitat la inauguració, feta esta nit, del nou Museu Faller d’Alzira que tans sols ha pogut mostrar 23 dels 46 ninots indultats emmagatzemats en l’antic museu.

«Despús-ahir m’entregaren les claus» es defensava el president de la JLF, Vicent Muñoz, per justificar l’ausència del 50% dels ninots, així com dels banderins, fotografies, estandats i dels 26 vestits de les falleres majors dels últims 26 anys.

L’oposició no sols ha criticat que la superficie de 450 m2 dels nou museu siga»insifucient», sinó també l’ubicació en una segona planta a la que els visitants «deuent utilitzar un ascensor que esta setmana s’ha averiat varies vegades».

Fernando Pascual del PSOE  i Diego Gómez de Compromís s’han mostrat partidaris d’instal.lar-lo en una de les cases de propietat municipal situades a la Vila, «que estiga pròxim al MUMA i al futur Museu de la Setmana Santa, per crear un circuit museístic en este històric barri de la ciutat».Ttos dos opinen que «més que un museu, sembla una exposició».

L’alcaldessa, Elena Basti

Les falleres majors,l’alcaldessa i el president de la JLF en el museu

das ha estat acompanyada en la inauguració del museu faller per les falleres majors, Maria Pons i Claudia Gomis, per les respectives corts així com per membres de la corporació i de fallers i falleres de les 34 comissions de la capital de la comarca.

La primera autoritat local ha recordat que este mateix local, ubicat en la segona planta de La Parrilla, havia estat ubicda la seu de la JLF fins l’any 1994. Vicent Muñoz, ha destacat «el bon enllumenat del local», on es traslladarà, provisionalment, els despatxos de la junta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here