Més de 3.000 persones s’activaren en la II Setmana de la Salut d’Almussafes

0
218

 

La marxa “Camina per Almussafes” va reunir a més de 300 veïns i veïnes

El consistori municipal ha consolidat la Setmana Saludable com a part de la programació anual

Almussafes, a 23 de febrer del 2015. Ahir diumenge dia 22, l’Ajuntament d’Almussafes va clausurar la segona edició de la Setmana de la Salut amb la celebració d’una marxa manifestació a favor dels hàbits saludables i de l’activitat física que va congregar a diversos centenars de veïns i veïnes. Així mateix, durant la jornada anterior, una gran quantitat de persones es van desplaçar fins a la Fira de la Salut, per a visitar els catorze estands participants i disfrutar d’una gran quantitat de tallers esportius i formatius gratuïts. De fet, les activitats potenciadores de l’activitat física i la salut han protagonitzat l’agenda d’activitats de la localitat durant tota la passada setmana, una iniciativa municipal en què al voltant de 4.000 persones de totes les edats han participat activament Els eslògans “Activa’t”, “Fem esport” i “A peu, és millor” han identificat la personalitat d’una programació que ha tingut una gran acollida per part de la ciutadania i que les autoritats locals ja han consolidat com a part de l’agenda d’actes anual.

L’alcalde, Albert Girona i el regidor de Sanitat, Arcadio Ramírez, van participar en l’acte de clausura oficial de la II Setmana de la Salut, acompanyant al grup de més de 300 persones de totes les edats que es van sumar a la marxa multitudinària, convocada a les 10 del matí d’ahir diumenge.

Després de l’entrega gratuïta de camisetes identificatives de la Setmana de la Salut a cada un dels participants i la realització d’uns exercicis d’estirades, dirigits per dos monitors esportius del pavelló cobert, es va inaugurar l’activitat “Camina per Almussafes”. El grup va iniciar un recorregut a peu d’una duració aproximada d’uns 6,7 quilòmetres i d’una duració aproximada d’uns 60 minuts, en el que van poder descobrir la via que discorre pel parc Rural, identificada com a trajecte número 1 en la Guia de Rutes per Almussafes, editada amb motiu de la celebració de la primera edició del programa saludable.

Cap a les 12 del migdia va concloure l’activitat física de potenciació de l’esport a l’aire lliure amb què es va posar punt final a la Setmana de la Salut d’Almussafes, una agenda que ha incorporat un total de cinc conferències impartides per prestigiosos professionals, a més d’una gran quantitat de tallers i seminaris, a més de la primera edició de la marxa saludable escolar contra l’obesitat infantil, i de les xarrades i tallers pràctics de Reanimació Cardiopulmonar.

La Fira de la Salut ha sigut un altre dels principals reclams de la Setmana. Durant la vesprada de divendres passat dia 20 i la del dissabte dia 21, la Llar del Jubilat va acollir un mercat de la salut, en el que estaments oficials i empreses privades van apostar per oferir productes i informació de potenciació d’hàbits quant a alimentació saludable i a activitat física, com a elements imprescindibles per a disfrutar d’una bona salut. La Fira va estar ambientada amb un ampli programa d’activitats esportives i tallers formatius que també va tindre una gran acollida per part de la ciutadania. “La resposta que ens han brindat tant els nostres veïns, com tots els col·laboradors implicats en l’organització i desenrotllament del programa ha sigut envejable i ens anima a oferir de nou, l’any que ve, una altra setmana saludable monogràfica, en la que s’analitzaran altres aspectes essencials per a disfrutar d’una bona salut”, destaca l’edil delegat de Sanitat.

Mª José Girona

Departament de Comunicació

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here