Carcaixent premia a Asunción Francés y Andrés Valls per commemorar la seua independència

5
562
Asunción Francés

L’Ajuntament de Carcaixent, commemora el diumenge 8 de març el 439 aniversari del seu autogovern i independència respecte de la ciutat d’Alzira

 L’Ajuntament de Carcaixent celebra el diumenge 8 de març el 438 aniversari del seu Autogovern, una data clau per a la història d’este municipi ja que va suposar la independència d’Alzira. Concretament va ser l’11 de març de 1576, quan el Rei Felip II va concedir a Carcaixent el privilegi d’Universitat. Esta concessió va ser l’inici d’un procés que culminaria 13 anys després, el 17 de juliol de 1589, amb un fet de la màxima importància per als carcaixentins: la concessió del privilegi de Vila Reial, un fet que obria les portes a l’autogovern a través de l’exercici de l’anomenada Jurisdicció Suprema.

El ple de l’Ajuntament, presidit ahir pel vice-alcalde Juan Albert, va decidir que enguany seran protagonistes de l’acte el Sr. Andrés Valls Díaz en reconeixement públic i institucional al seu treball i mèrits en l’àmbit cultural de la ciutat de Carcaixent, com a President fundador de l’Associació Pictòrica i Cultural, dibuixant, pintor, grabador i col·laborador en multitud d’activitats culturals, així com per la seua constant referència i divulgació a través de la seua obra dels espais més emblemàtics de la ciutat de Carcaixent.

I la Sra. Asunción Francés Camarena en reconeixement a la seua rellevància i destacada participació en diversos organismes i entitats representatives de la societat civil valenciana, com a presidenta provincial de l’Associació Tyrius que representa a més de 150.000 dones de 220 localitats de València. Així com també integrant del Consell Autonòmic de Salut, la Junta Provincial de l’Associació Espanyola contra el càncer, el Consell d’Acció Social, l’observatori del comerç i el Consell de la Dona.

Com en edicions anteriors, dins de l’acte tindrà lloc una intervenció especialitzada, que en esta ocasió aniran a càrrec de: Paco Tortosa i Pastor.

 Guardons anteriors

Amb anterioritat i en el marc d’esta festa institucional, l’Ajuntament ja ha reconegut i guardonat en 2002 a la “Societat Musical Lira Carcaixentina” i al “Grup de Teatre Àgora”, en 2003 a la “Reial Sèquia de Carcaixent”, en 2004 a “l’Ordre Franciscana”, en 2005 als cavallers de l’esport senyors En Carlos Gimeno, En Lluïs Català, En Paco Camarena i En Guillermo Fabregat, al Degà Navarro Daràs en 2006, al professor Vidal Beneyto en 2007 i a l’Eurodiputat N’Enrique Guerrero en 2010.

Programa d’actes

En esta edició, la Corporació eixirà a les 10:50 hores des de l’Ajuntament cap a l’Auditori de Les Dominiques, acompanyada per ciutadans, representants de col·lectius socials i autoritats, amb participació de grups locals de danses i balls populars. L’acte s’iniciarà amb el parlament institucional de la Sra. Alcaldessa, seguit de les ponències de Jose Manuel Fernández Ros, Fernando Rodríguez Serres i Jose Vicente Bataller. Després es realitzarà el reconeixement al Sr. Andrés Valls Díaz i Sra. Asunción Francés Camarena

5 Comentarios

  1. Si senyora, gran empresaria, molt bon negoci, eixe de Tyrius. Per a mirar amb lupa…M´agradaria saber quins grups han recolzat la proposta. ¿Tots?.

  2. un homenatge el dia de la independència a tot un simbol dependentista, LAMENTABLE, l´ús i abus que es fa per part del pp d´aquesta festa de tots els carcaixentins

  3. Alguien puede decir en concreto, que ha hecho Dñª Asunción Francés por Carcaixent?, aparte de enchufar a toda su familia?

  4. Cap grup politic va pensar en homenatjar les persones, testimonis vius de la història
    del trenet Carcaixent-Dénia?

  5. Aquesta dona l’únic que ha fet, a banda de col·locar als seus fills i tot en temps del PSOE, ha estat assessora de Zaplana i Camps, guanyant un bon sou de 2700 €, ha fet exposicions per a les mestresses de casa de ganxet i treballs manuals, ha rebut subvencions de Tyrius per als pisos de dones maltractades, pagant-los a les treballadores una misèria i si voleu seguim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here