Compromís reclama més seguretat durant les falles d’Alzira

0
312

Pau: “Demanem que es regularitzen les direccions i les senyalitzacions durant els dies de falles i un Pla de trànsit, seguretat i evacuació públic. A més, que durant els actes fallers estiga present una ambulància amb personal sanitari.”
El dissabte es la Crida, la fallera Major d’Alzira dirà: ja estem en falles!!, i la senyora Bastidas: Fallers, Falleres, Alzira és vostra.

Les falles, a més d’omplir de música i alegria els carrers, representen un important revulsiu econòmic per al nostre poble, raó per la que es mereixen que l’Ajuntament pose els recursos necessaris per a que Alzira, com a segon capital en falles, resulte atractiva per als visitants i es converteixca en un referent turístic de primer ordre.

Però si la festa i el turisme són importants, no ho és menys aconseguir millorar la convivència durant estos dies dels ciutadans i ciutadanes d’Alzira  ja que tothom no és faller i són dies laborables per a molta gent.

Una de les assignatures pendents, i que des de Compromís per Alzira venim reivindicant-ho des de fa molts anys, es un Pla de trànsit, seguretat i evacuació per als dies de falles i al que tinga accés tot el món, ja que no només han de saber la ubicació de les carpes i els carrers tallats la Junta Local Fallera i la Policia Local. Cal que ho coneguen els bombers, les ambulàncies, els metges i també tots els veïns i veïnes d’Alzira. I, per suposat, que hi haja una bona senyalització dels carrers tallats i de les vies alternatives de pas, i que la web de l’Ajuntament informe en temps real de quins carrers poden estar tallats per actes fallers i rutes alternatives.

En la qüestió del transit els responsables municipals de seguretat vial no poden continuar mirant a un altre costat en lloc de buscar solucions per a evitar les situacions d’indefensió en la que es veuen molts ciutadans que per treball o per anar a sa casa han d’entrar al poble i es veuen obligats a haver de conduir per un carrer en direcció prohibida i arriscant-se a tenir un accident amb algun vehicle que vinga en la direcció correcta. Per tant, dins del pla de trànsit demanem que es regularitzen les direccions durant les falles, canviant el sentit si és el cas o  convertint en doble sentit on siga necessari.

 

Per últim, tots els anys ho diem i, enguany tornem a insistir. Hi ha aspectes a revisar i millorar: la instal·lació de sanitaris públics per tot Alzira i en els actes de major afluència de públic i fallers: la cavalcada multicolor; la instal·lació d’atraccions, xurreries, etc.

Per aixó, des de Compromís per Alzira considerem que cal obrir espais de debat i consens entre la Junta Local Fallera, Ajuntament, Associacions de Veïns, empresaris, hostalers i Policia Local, per a veure totes les vessants que incideixen en la millora de les falles d’Alzira.

També volem recordar a la senyora Bastidas que en Alzira, per a tota la població més els turistes, no disposem d’ambulància de suport bàsic, per que fa uns anys el Comissionat va decidir que la que hi havia a Alzira anara a Algemesí. Per lo tant demanem al nostre Ajuntament que sol·licite a la Conselleria de Sanitat una ambulància amb personal sanitari de manera permanent, i més ara durant les falles i que estiga present en tots els actes de major concentració de públic i fallers, independentment de què estiga la de la Creu Roja.
Adelaida Pau
Regidora Compromís per Alzira

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here