Compromís vol convertir Alzira en una ciutat lliure de desnonaments

0
318

El Grup Municipal Compromís per Alzira ha presentat per al proper plenari en L’Ajuntament d’Alzira dues mocions on es proposen mesures destinades a millorar la situació d’angoixa de moltes famílies alzirenyes, preocupades per què la seua situació econòmica els dificulta fer front a les seues obligacions hipotecàries.

En una primera moció, es proposa al Plenari que sol·licite al govern un canvi en la legislació que permeta convertir el tipus d’interés IRPH a l’Euribor. Cal subratllar que des de la Unió Europea es considerava aquest índex de referència de préstecs hipotecaris com fàcilment manipulables a conveniència dels bancs, i inestable, i demanava al govern la seua supressió. Una Ordre Ministerial suprimia aquest índex per a Caixes, Bancs i Ceca, però el manté a les entitats i continua aplicant-se als préstecs hipotecaris amb un greu perjudici pels afectats, que estan pagant uns tipus d’interés molt alts.

Registre de vivenda social

La segona moció vol convertir Alzira en una ciutat lliure de desnonaments, proposant-se mesures com la creació d’un registre de vivenda social i un d’altre de sol·licitants, la negativa del consistori a enviar la policia local als desnonaments que es puguen produir al municipi, crear un servei municipal de mediació i negociació entre les entitats financeres i els afectats per l’impagament de la hipoteca, facilitar l’ajornament i fraccionament del pagament de taxes tant a nivell local com en la diputació, mediar per impedir que cap alzireny en aquesta situació es trobe amb talls de llum, aigua, gas, etc. per no poder fer front als rebuts, i tota una altra sèrie de propostes destinades a donar esperança i seguretat a les famílies sobre les que pesa una possibilitat de pèrdua de la seua primera vivenda.

Tot i que Bastidas ha decidit que cap de les dues mocions s’incorporen a l’ordre del dia del Ple ordinari del mes de febrer, esperem que l’equip de govern siga sensible a una situació que manté en l’angoixa permanent a cada vegada més veïns alzirenys i done suport a aquestes iniciatives posant-se del costat dels afectats.

Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here