El frontó d’Almussafes reunix als històrics de la pilota valenciana

0
271

El frontó cobert del poliesportiu municipal d’Almussafes va congregar, dissabte passat dia 7, no sols als jugadors de pilota valenciana en actiu, sinó també als pilotaris que al seu dia van practicar este esport autòcton en la població. La jornada de convivència, que va consistir en un dinar de germandat, la va organitzar el president del club de Pilota Valenciana, José Ventura.

Al voltant de 90 amants de la pilota valenciana, entre ells algunes de les huit jóvens de la localitat que al seu dia van integrar l’Escola del club local, es van donar cita, fa dos setmanes, en la seu del club per a celebrar una jornada de convivència que va servir de memorial de la història de la pilota i del seu valor cultural i vertebrador en el municipi.

El regidor d’Esports, Carles Grancha, i l’edil de Sanitat, Arcadio Ramírez, van acompanyar els assistents, entre els que també es trobaven els representants de les cases comercials col·laboradores amb l’entitat esportiva, en un matí en què es van rememorar les anècdotes i els moments més èpics de la història d’este esport autòcton en la localitat.

Este acte públic va servir, així mateix, per a intercanviar informació que passarà a formar part del llibre “Joc, Espai i Xarxa. La Pilota Industrial”, en el que es relata de manera expositiva, visual i literària la vida de la pilota a Almussafes. El volum, de l’Editoral Això és com tot, es presentarà el pròxim 17 d’abril, coincidint amb la celebració de la Setmana del Llibre.

P

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here