Quatre empreses del sector de l’alimentació de la Ribera exposaren les seues receptes per eixir de la crisi dins la Setmana de l’Economia

0
740
Representants d’Anitin,Eurocebollas, Maf-Roda i Martinavarro

Luis Jorques durant la seua intervenció

Quatre empresaris del sector de l’alimentació de la Ribera exposaren ahir les seues experiències i les seues receptes per afrontar la crisi econòmica en la Gallera d’Alzira en una taula redona corresponent a la VII Setmana de l’Economia i l’Ocupaciò que culmina hui a la capital de la Ribera.

El gerent de la firma Eurocebollas, ubicada a Alzira, José Alberola, considera que els agricultors i les empreses del sector alimentari «no portem el mateix ritme», fins el punt de manifestar que «no hi han agricultors, ens estem carregant el sector primari». Alberola lamentà que cada vegada abunden més els camps abandonats  a les comarques valencianes i per tant «ens verurem obligats a importar».

El gerent d’Anitin, empresa nascuda en un forn de Benimuslem i que ara ocupa un total de 30.000m2 en el polígon de Carlet, digué que el Govern ha de «donar facilitats a les empreses baixant els impostos», tot i que apelà a que els emmprenedors tinguen «un actitut mental positiva per eixir de la crisi».

L’empresa de Sollana, Martinavarro, comercialitzadora de cítrics, amb una producció total de 362.000 tones, porta endavant un projecte pilot a la comarca, concretament a les terres de Manuel i Sumacàrcer que han constituït una unitat d’acció entre 224 socis que aporten al voltant de 3.000 hectàrees, on produixen 11.400 tones. És un manera de que els minifundis siguen tant rendibles com els latifundis manifestà el seu director general, Luis Jorques.

Per últim l’empreesa multinacioanl Maf-Roda amb seu a Alzira que exporta maquinària postcollita als pincipals països europeus, miothjançant el seu reprsentant Christopfe Blane apostà per invertir en I+D en considerar que «és fonamental per abaratir els costos de producció» i «per ajudar el sector a la seua recuperació».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here