Més de 1.000 signatures reclamen la via verda Ribera-Safor

1
346

Una Via Verda és un traçat abandonat del ferrocarril que es recupera com a camí per a ciclistes, vianants i d’altres usuaris no motoritzats.

A Espanya hi ha més de 100 Vies Verdes en funcionament. Les del Carrilet I i II a Girona, amb 54 i 39 km respectivament, són visitades per un milió de ciclistes cada any.

I al País Valencià en tenim unes 14. La més llarga de les quals és la Via Verda d’ «Ojos Negros«, amb 68 km entre Torres-Torres (València N) i Barracas (Castelló S), i tal ha sigut el seu èxit que l’han ampliat altres 92 km fins a més enllà de Teruel…

Ací a la Ribera i la Safor tenim la plataforma de l’antic Trenet que anava des de Carcaixent fins a Dènia, que està pràcticament abandonada i sols la utilitzen en alguns trams els camperols veïns, però encara resulta aprofitable en més de la meitat dels 20 km del seu recorregut entre Carcaixent i Tavernes.

Amb un mínim de pressupost per adequar-la, comprar els trossos que s’han menjat alguns camps i rodejar algunes construccions que s’han ficat al damunt, sens dubte podríem recuperar-la i convertir-la en una Via Verda molt apropiada per a connectar els pobles de la Ribera Alta del Xúquer amb els de la Valldigna i les platges de la Mediterrània. A la inversa també serviria perquè els ciutadans de la costa i milers de turistes pogueren vindre en bici o a peu a la Ribera.

Tal vegada, en una segona fase podria recuperar-se el tram entre Tavernes i Gandia, i el d’Oliva a Dénia, el de Gandia a Oliva ja està recuperat i actiu.

La Via Verda Ribera-Safor resultaria molt útil per a fomentar el cicloturisme, les cases rurals, el desenvolupament local, el transport sostenible, la conservació i valorització del nostre patrimoni ecològic, històric, cultural, gastronòmic, etc. Tot això pràcticament amb impacte zero, perquè la transformació ja està feta, i amb molt menys despeses de les que costa qualsevol carretera, amb la possibilitat d’aconseguir ajudes de fons estatals i europeus per l’interès ambiental i comunitari del projecte, de forma que als ajuntaments implicats a penes els costaria res.

Per tot això estem recollint signatures per a demanar la recuperació de l’antiga vieta i en dues setmanes hem aconseguit ja més de 1000, però en volem moltes més per a tindre més força i aconseguir que finalment es faça. Així doncs, continuem la tasca i demanem la col·laboració de tots aquells que estiguen d’acord amb la nostra proposta.

www.lariberaenbici.net

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here