La investigadora alcudiana Alba Hervás guanya una menció d’honor

0
737

El jurat dels X Premis Científics-Tècnics d’Algemesí ha sigut especialment prestigiós aquest any: el formaven Avelino Corma, el químic que va guanyar el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació 2014; els rectors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València; el director de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, Eugenio Coronado; el director del Centre de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, Ramón Martínez; i el director de la Fundació La Fe Investigació, José Vicente Castell. Sis dels més brillants investigadors dels nostres dies, que lliuraren un premis que, any rere any, van adquirint major prestigi.
La biotecnòloga de l’Alcúdia, Alba Hervás, ha obtingut una menció d’honor i rebrà el premi el 27 de març, al costat d’altres joves investigadores. Alba va presentar el treball “L’altra música dels CDs: diagnòstic de malalties infeccioses”. Es tracta del desenvolupament d’una metodologia d’anàlisi del sèrum sanguini a partir de la tecnologia del disc compacte, a través de la qual i en menys de 30 minuts, l’analista podrà saber si el pacient ha estat infectat pel VIH.
Alba, que a hores d’ara pertany a l’equip d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) des que va guanyar una beca el juny passat, ve desenvolupant el seu projecte des de fa temps i en diferents àmbits d’investigació. És una nòmada forçosa de la investigació, però la seua constància i tenacitat ho diuen tot sobre ella. Després d’una estada a la Universitat Tècnica de Berlín, va obtenir un contracte a l’Institut de Diagnòstic Molecular i Desenvolupament Tecnològic de la Universitat Politècnica de València, en març de 2013, on va començar a desenvolupar la seua idea. Amb l’ajuda de l’Hospital General de València per a la provisió de les mostres –i de vegades d’amics i familiars que s’han prestat a les extraccions–, Alba va demostrar que amb aquesta tecnologia podien analitzar-se unes trenta mostres per disc i, sobretot, que el seu cost permet utilitzar-lo en llocs remots, mal equipats pel que fa a les infraestructures sanitàries o en situacions d’emergència.
Els descobriments d’Alba han merescut l’acceptació de la seua participació en el 5th World Biotechnology Congres o en el VIII International Workshop on Sensors and Molecular Recognition.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here