Compromis lamenta que el PP «negue» el canvi de potència a les empreses agroalimentàries

0
186

Baldoví denuncia que el govern central beneficia a l’oligopoli de les portes giratòries i condemna a pagar a les cooperatives i magatzems encara que no gasten electricitat

 El PP tornà ahir a fer valdre la seua majoria absoluta en la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats per perjudicar al sector agrari i productiu valencià, votant en contra de una proposició no de llei presentada pel parlamentari de Compromís, Joan Baldoví. En la seua proposta, Baldoví demanava al Govern central una modificació del Reial Decret, pel qual les indústries agrícoles puguen fer dos canvis de la potència elèctrica contractada al llarg de l’any i no com ara, que estan obligades a tindre la mateixa potència, malgrat funcionar entre 6 i 7 mesos a l’any.

Segons Baldoví, “novament, el Partit Popular es posa en contra de les nostres cooperatives, de les nostres empreses, dels nostres magatzems de fruita i es posa del costat de l’oligopoli elèctric i no del teixit productiu valencià. No té sentit que una almàssera com la de la Jana, per exemple, haja de pagar 1.000 euros al mes per estar sense activitat, és injust i perjudica a tots els seus usuaris, però clar, benefici als de sempre, els que beneficien també als de sempre amb les seues portes giratòries”.

El diputat de Compromís va criticar en la comissió d’Indústria d’ahir que no s’entenia com el Govern central “obliga a les cooperatives, als magatzems a que tinguen durant tot l’any contractada la potència elèctrica màxima, quan  una gran part de l’any no la necessiten i, per tant, estem obligant a estes empreses, a magatzems, a almàsseres, a cooperatives a sumar uns costos de producció absolutament inútils, estèrils, per tant, no entenem com el PP no dóna suport a una mesura de Compromís que considerem raonable i que beneficiaria el nostre teixit productiu, especialment al sector agrari, que és un sector molt redistributiu i que afecta a tantes i tantes famílies”.

Segons Baldoví, “no demanàvem una cosa estranya, perquè això era possible fins que modificaren el Reial Decret 1164/2001, i a l’evitar que es puga modificar la po

Joan Baldoví

tència contractada per empreses agrícoles, magatzems, cooperatives, cellers, almàsseres i demés, el que s’està fent per part del govern i per part del PP és un gran embut pel qual fan passar a tots, obliguen a pagar a tots per a beneficiar a un oligopoli dels de sempre, que a l’any guanyen més de 6.000 milions d’euros però que condemnen seriosament la supervivència de l’agricultura i de la vida als nostres pobles de l’interior”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here