Raúl Cuenca aconseguí en Elda el desé Campionat d’Espanya individual

0
416

Amb el darrer Campionat aconseguit aquest cap de setmana a Elda, el jugador del Club Billar Sueca aconsegueix el seu desè Campionat d’Espanya absolut en categoria individual. Un títol en una modalitat esportiva, a la banda, en que mai s’havia coronat vencedor.
Raül Cuenca, s’ha proclamat Campió d’Espanya de billar a una banda en la localitat alicantina d’Elda en competició disputada durant els dies 30-31 de gener i 1 de febrer, i on s’han donat cita 23 jugadors, entre ells jugadors de categoria internacional, com ara Mata, Espinasa, Garriga, García i el propi Cuenca.
La competició va començar amb bon peu per a Cuenca, ja que en la fase de grups, disputada dissabte, Raül quedaria primer del seu grup guanyant dos partits i empatant el darrer. En paraules del propi Raül «he quedat primer de grup sense tenir bones sensacions i sense jugar al nivell esperat, ara toca millorar i corregir errades per a estar al màxim demà en la fase de quarts de final».


El diumenge, i ja en la Fase Final, concretament als quarts de final, el jugador riberenc s’enfrontava al jugador local Jose Albert i després d’un inici dubitatiu Cuenca podia fer-se amb la victòria aconseguint la distància de 125 caramboles després de 14 entrades. Més tard, en semifinals, el jugador arrosser es desfeia de l’actual campió, el català Jordi Garriga, en un autèntic partidas Raül finalitzava el partit en tan sols 9 entrades i acabant amb una meritòria tacada de 48 caramboles.
Quedava per tant la última i més difícil de les batalles, la final amb el jugador català Esteve Mata, 30 vegades campió d’Espanya. I per si el rival no era prou fort, el jugador català tenia al seu favor haver derrotat a Cuenca en les dos finals que ambdós han disputat i estar considerat per molts, com “un dels millors billaristes espanyols de tots els temps”, com reconeixia el propi Raül. Però el jugador de Sueca, no podia deixar passar esta nova oportunitat de conquerir el títol en una disciplina que se li havia resistit en altres dos ocasions. El marcador final fou contundent a favor de Raül, 51 a 125 en 11 entrades. Cuenca va desplegar un joc sòlid i amb una tacada de 53 caramboles en la fase més decisiva del match donava per sentenciada esta finalíssima que el coronava com a campió d’Espanya. “Estic molt content amb el resultat final d’este Campionat. A les semifinals vaig tindre molt bones sensacions contra Garriga, que venia de disputar el Campionat del Món representant a Espanya. I ja en la final vaig poder realitzar el meu joc, em vaig sentir molt còmode a la taula i vaig poder vèncer a un gran amic i un dels millors jugadors de tots els temps”, afirmava Cuenca després de la final.


El jugador suecà ha aconseguit sumar un altre títol nacional en una modalitat en la qual mai fins ara havia ocupat l’esglaó més alt del podi, convertint-se en un jugador complet que compta amb títols nacionals en totes les modalitats de jocs de sèrie, restant-li sols el títol nacional en la modalitat de 3 bandes. D’aquest manera, ja són deu els títols nacionals absoluts individuals que ha aconseguit en la seua carrera esportiva, i de ben segur que no serà l’últim ja que resten encara dos Campionats nacionals en les modalitats de quadre 47/2 i 71/2 on el propi Raül defensarà els dos títols aconseguits la temporada passada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here