L’Alcúdia inaugura la nova Biblioteca Municipa i Centre d’Estudi

0
195

La nova Biblioteca Pública Municipal i Centre d’Estudi de l’Alcúdia ha obert les seues portes este cap de setmana. Es tracta d’un edifici de 415 m2 , que va començar a bastir-se fa 10 mesos amb un pressupost total de 348.000 €, dels quals l’Ajuntament de l’Alcúdia n’ha aportat 151.234 i la Diputació de València ha finançat la resta.

L’acte inaugural, acompanyat per la Colla la Rosca, començà a les 12 del migdia i va estar presidit per l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el regidor de Cultura, Josep Millo. La resta de membres de la corporació municipal, els arquitectes responsables i els representants de les empreses implicades en la construcció de la nova Biblioteca i en el seu interiorisme, així com les associacions cíviques i culturals, els centres educatius i els artistes i escriptors locals, completaren la comitiva de convidats que acudiren a l’acte d’inauguració.
Just abans d’obrir les portes, L’alcalde de l’Alcúdia va voler immoralitzar el moment en companyia de Manuel Boix, fotografiant-se tots dos davant el medalló amb el bust de bronze fundit del fill predilecte del poble Josep Lluís Bausset, fet per a l’ocasió per l’artista alcudià premi nacional d’arts plàstiques.
Després de fer un recorregut per les diferents estances de l’edifici, les autoritats i la resta del públic assistent es va reunir en la sala general on van tindre lloc els parlaments, el bibliotecari Vicent Vallés va donar la benvinguda al públic assistent, l’arquitecte municipal recentment jubilat Antonio Calza, va parlar amb estima de la seua darrera obra al municipi i l’arquitecte alcudià Javier Gil, va explicar com s’ha integrat en l’entorn la nova biblioteca. El regidor de Cultura Josep Millo i l’alcalde, Robert Martínez, van tancar les intervencions, visiblement emocionats per la inauguració d’unes dependències que han seiut la nineta dels seus ulls esta legislatura. Per tancar este acte inaugural, l’Ajuntament de l’Alcúdia va oferir un aperitiu al porxe adossat a la BPM, on es va regalar a cada assistent una borsa amb el logotip de la BPM i un llibre de lectura.

Un edifici de 415 m2 pensat per a tots els usuaris

L’edifici, ubicat en un entorn històric i actual que es troba integrat dintre la zona del parc del Patinatge, consta d’una planta baixa que compta amb diverses dependències dissenyades d’acord amb els diferents usos que ofereix la biblioteca: una gran Sala General de Lectura que compta amb un espai suficient per a uns 50 usuaris, un espai dedicat a la literatura infantil i juvenil, una zona per a la realització de treballs en grup, una ampla hemeroteca per a la lectura de premsa, revistes i altres publicacions periòdiques, una sala dedicada específicament als treballs d’investigació i consulta de documents i una sala amb ordinadors.

Noves propostes de dinamització lectora

Aprofitant les possibilitats del nou edifici, la regidoria de cultura ha programat una sèrie d’activitats de dinamització lectora amb l’objectiu d’atraure a la biblioteca diferents tipologies de lectors. Mensualment es programarà una tertúlia amb personatges rellevants de la literatura, hi hauran contacontes i tallers per als més menuts, encontres amb escriptors de literatura juvenil, recitals i presentacions de llibres.

La primera tertúlia literària serà el dijous, 12 de febrer i correrà a càrrec del dramaturg i director teatral José Sanchis Sinisterra, Premi Nacional de Teatre de l’any 2004.

Sens dubte, la nova Biblioteca Municipal i Centre d’Estudi de l’Alcúdia, amb unes instal·lacions amb aire de modernitat i adaptades a les noves necessitats, obri un espai nou a la lectura, l’estudi i la investigació als ciutadans de l’Alcúdia, i tal i com afirma el regidor de Cultura, Josep Millo, “és un projecte cultural obert a la ciutadania i un lloc de trobada que ajuda al desenvolupament d’un poble i de les persones que la freqüenten”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here