L’Ajuntament condona «temeràriament» taxes de manera «il.legal» segons Més Algemesí

0
344

 Persona la taxa d’ús de les sales de formació del Polivalent quan l’ordenança ho prohibeix clarament

Aquesta és la tercera ocasió en que denunciem irregularitats en relació a l’ús i gestió dels espais del Centre Polivalent. En abril i octubre de l’any passat ho férem en relació a la inexistència dels expedients administratius de cessió d’ús de la Sala Polivalent amb capacitat per a 1.000 persones i de les deficiències de seguretat que això comportava. En  abril de fet presentàrem una moció al respecte que propugnava en els seu punt primer un canvi de normativa de l’ordenança d’ús per permetre l’ús d’aquesta sala a les falles, i altres dos punts relatius a que complirà l’ordenança fiscal en relació a les reduccions de la Sala Polivalent i s’elaborara sempre el preceptiu expedient.

Des del mateix mes d’octubre l’equip de govern ha seguit les indicacions de  M+S ALGEMESÍ  pel que fa al dos darrers punts, demostrant-se així que no som un partit d’oposició sinó un partit que governen de manera indirecta i que estem preparats per fer-ho.

No obstant això, ens hem adonat que l’equip de govern no escarmenta i continua utilitzant la institució en benefici seu. Tot i que la normativa que ells mateixa redactaren i aprovaren indica que únicament es poden aplicar reduccions a les taxes de la Sala Polivalent, excloent doncs la possibilitat d’aprovar reduccions per a les taxes de les sales de formació, l’equip de govern ha aprovat habitualment en les darreres sessions de la Junta de Govern Local reduccions de les taxes de les sales de formació. És totalment il·legal, irregular i presumptament frega la prevaricació administrativa aprovar unes reduccions que no sols no contempla l’ordenança fiscal, sinó que fins i tot l’exclou.

Però l’equip de govern continua fent cas omís a la seua pròpia normativa i fins fa un ús pervers d’ella i ens pren per analfabets quan condona eixa taxa i aplica “una reducció del 100 % d’acord amb el que estableix l’article quart de la Ordenança Fiscal de la Taxa per la utilització i aprofitament dels locals en instal·lacions del Centre Polivalent «Verge de la Salut» d’Algemesí.”. Justament l’article 4t que invoca és l’article que no permet aplicar cap reducció de taxes a les sales de formació.  Tenim un equip de govern que pensa que està per damunt sempre del que indica la normativa.

El PP fa un ús clarament partidista i electoralista del  Polivalent. Primer acorda que tot el món ha de pagar l’ús de les sales de formació, però després la cedeix gratuïtament a aquells amb que vol per quedar bé, per guanyar vots i fer clientelisme.

Ja estem farts d’aguantar aquesta actitud prepotent de qui ens pren per babaus i vol fer un ús electoralista del poder que li ha estat conferit. Les normatives estan per complir-les i més quan són ells els únics responsables que estiga elaborada així, és a dir mal. Estem davant un equip de govern que més bé és un equip de desgovern incapaç d’entendre ni interpretar el que ell mateix acorda.

Donat que M+S ALGEMESÍ  no està en contra del seu ús gratuït per part d’aquelles associacions o institucions municipals que les utilitzen en les seues activitat –sempre que no estiguen cobrant per aquesta-, sinó tot el contrari, perquè pensem que els espais públics estan per gastar-los i no per fer negocis amb ells, proposem que de manera urgent es canvie l’article 4 de l’ordenança fiscal 3.8.7 per tal de permetre també la reducció de les taxes d’ús de les sales de formació, ja que reduir-les sense cap suport legal és una pràctica que entenem és clarament contrària a la llei. Per això, com hem dit,  hem presentat una moció al respecte hui mateix. Volem doncs que es puga concedir una reducció de les taxes d’ús de les sales de formació quan pertoque –no com ara que és legalment impossible- i que se solucione que les falles puguen demanar clarament i sense cap tipus d’impediment –com ara legalment passa- l’ús de la Sala Polivalent i que tinguen dret a reducció.

Una vegada més demostrem que estem preparats per a resoldre els problemes que el Partit Popular és especialista en generar

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here