L’Alcúdia aprova uns presupostos de 8,8 milions amb el vot contrari del PP

0
328

La consolidació i augment dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies és la proposta més important dels pressupostos de 2015, que van ser aprovats ahir amb els vots a favor del PSPV i Compromís i amb els vots en contra del PP.

Per a l’exercici 2015 s’han elaborat uns pressupostos que compten amb 8.810.750€ eminentment socials i que tenen un principi inspirador: priorització estratègica de recursos i finances equilibrades i sostenibles. Representen una continuïtat respecte dels de 2014 i es mantenen les tres línies bàsiques ja iniciades en anteriors pressupostos: la cohesió social, la reactivació econòmica i el manteniment de l’espai públic com a eix vertebrador de la cohesió i de la convivència.

A l’Alcúdia una de les principals prioritats és la consolidació i augment dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies. L’Ajuntament realitza un important esforç amb els seus recursos per a garantir les polítiques socials municipals assignant 140.000€ a ajudes socials, import que s’ha incrementat respecte a les previsions inicials de 2011, 2012 i 2013, passant dels 72.000€ de 2011 als 140.000€ de 2014 i 2015. A més, es destinaran 200.000€ a ajudes diverses d’educació, com ara llibres, transport d’estudiants o beques, entre altres. D’altra banda, l’Ajuntament de l’Alcúdia, igual que l’any passat, continuarà proporcionant gratuïtament els llibres de text a més d’un miler d’alumnes de Primària. No obstant, l’aposta ferma de l’Alcúdia per l’educació ha fet que per al curs 2015/16 els estudiants d’ESO també compten amb la gratuïtat dels llibres de les assignatures troncals.

En el capítol d’inversions, s’han previst diverses obres entre les quals es troba un crèdit destinat al foment de l’ocupació per part de l’Ajuntament per import de 50.000 € i el condicionament del espai destinat a la Biblioteca Municipal. També s’ha previst el crèdit destinat a l’obra de remodelació del pont sobre el riu Magre, el qual es finançarà amb la col·laboració de la Diputació de València dins del Programes Provincials d’Obres i Serveis i amb un conveni de col·laboració.

I ja per últim, la tercera prioritat de l’Ajuntament de l’Alcúdia dins dels pressupostos aprovats per a l’exercici de 2015 ha sigut la d’apostar per un pressupost auster (absència de despeses innecessàries), un pressupost responsable i realista destinat principalment a assegurar els programes de protecció social.

Durant els darrers exercicis, el pressupost de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha produït una capacitat de finançament important, el que ha permès que l’Estalvi Net haja passat de ser negatiu a assolir ràtios per sobre el 10 %, i que el deute pendent, el qual s’havia previst rebaixar-lo en 886.712€ en 2014, finalment s’haja reduït en 1.711.585 €.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here